Osim uznemirenja građana, nema štete i povrijeđenih u zemljotresu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Osim uznemirenja građana, nema štete i povrijeđenih u zemljotresu

Osim što je uznemirio građane Zenice i okoline, ali i u drugim gradovima BiH, zemljotres jačine 4,2 po Rihteru, prema zvaničnim podacima Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra, nije napravio veće štete na objektima, a nije bilo ni povrijeđenih.

To je za sarajevski portal Kliks potvrđeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Dežurni operativac je rekao da je u konsultacijama s policijskim stanicama na području kantona dobio informacije da je stanje uredno i da nema prijava građana.

Prijave o štetama i povredama nisu dobili ni u Kantonalnoj upravi civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona.

Epicentar zemljotresa zabilježen je nedaleko od mjesta Nemila, koje se nalazi 20 kilometara od Zenice, na dubini od 10 kilometara.

Na svu sreću, štete nije bilo ni u jamama Rudnika mrkog uglja Zenica, a rudari su po izlasku iz jame rekli da su čuli samo huk, ali da nije bilo štete i obrušavanja.

Zemljotres, koji se dogodio oko 13:30 sati izazvao je paniku kod jednog broja građana. Usljed zemljotresa nestalo je električne energije u pojedinim mjestima.

Podrhtavanje tla od nekoliko sekundi osjetilo se i u okolnim gradovima bliže Zenici u jačem intenzitetu, dok su manji intenzitet osetili građani Banjaluke, Tuzle i Sarajeva.

Danas objavljeno

Fauči pozvan na brifing zbog opasnog soja; Kako će se Amerika boriti? “Ključ su djeca”

M.

Palmer: Izbori treba da vrate povjerenje građana

M.

Sud BiH oslobodio srpske policajce optužbi za Srebrenicu

M.

Ostavite komentar