Magazin Zanimljivo

Osim fokače i pice, u Đenovi ponovo zamirisalo i ovo jelo koje se često jede i kod nas

Osim fokače i pice, u Đenovi ponovo zamirisalo i ovo jelo koje se često jede u Srbiji

Lučki grad Ðenova, poznat po lokalnim ribljim specijalitetima, fokači i pesto sosu, nema mnogo stanovnika poreklom sa Balkana, kao što to slučaj sa italijanskim gradovima Trst, Vićenca i Milano.

Ipak, jedan od restorana u prometnom delu Ðenove kraj plaže Bokadase, omiljene među Ðenovljanima za druženje uz aperitivo, na jelovniku sa specijalitetima od mesa ima i – ćevapčiće, i to ne po sarajevskom, banjalučkom, pazarskom ili leskovačkom receptu, već, kako navode, hrvatskom.

Iz restorana Lo Stramburger rekli su reporterki Tanjuga iz Ðenove da su na ideju da uvrste ćevape na jelovnik došli nakon posete hrvatskom primorju, gde su probali taj balkanski specijalitet.

Od 4. maja popuštanjem restriktivnih mera u Italiji uvedenim pre više od dva meseca zbog virusa kovid-19, barovima i restoranima je dozvoljena prodaja pića i hrane za poneti, kao i dostava.

Italija je jedna od najteže pogođenih zemalja virusom kovid-19 koji je u toj zemlji odneo život više od 31.000 ljudi i izazvao teške ekonomske posledice zbog dvomesečne blokade.

Danas objavljeno

Zbog svađe Megan i Harija reagovala i policija?

D

Fotografije slavnih na aukciji, novac ide za borbu protiv posljedica Covid-19

Zeljka

Dvostruki oskarovac maršira na protestu: “Vrijeme je da preduzmem nešto”

Zeljka

Ostavite komentar