Osam medicinara zaraženo virusom korona u Doboju - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Osam medicinara zaraženo virusom korona u Doboju

Od deset novozaraženih Dobojlija osam su medicinske sestre i tehničari sa Internog odjeljenje dobojske bolnice “Sveti apostol Luka”, a dvoje su članovi porodice jedne od zaraženih sestara.

To je na konferenciji za novinare potvrdio Mladen Gajić, direktor ove zdravstvene ustanove.

“Mi smo i pored svih mjera koje smo preduzeli, od trijaže, epidemioloskih upitnika, lične higijiene, ono šta nismo mogli uticati, to je da nam dođe zaraženi pacijent. Danas je potvrđeno da je na Internom ležao taj jedan pacijent, kojeg danas prebacujemo na Infektivno odjeljenje. Pored toga što smo rasporedili svoj rad u smjenama, u nekim timovima, da bude što manje kontakta između naših radnika ono što su oni morali da imaju zajedničko to je pacijent, i njega i briga i oko pacijenta”, izjavio je Gajić.

On je dodao da je u Doboju na virus korona ukupno pozitivno 19 građana, od toga je 11 medicinskih sestara i tehničara, jedan ljekar, a ostalo su članovi njihovih porodica.

Ana Ćeklić Stevanović, epidemiolog u Domu zdravlja kazala je da s obzirom da je bolnica regionalnog tipa broj oboljelih bez obzira što je povećan u skladu je sa epidemiološkom situacijom.

“Grad Doboj se ne nalazi u ništa goroj poziciji, odnosno nema gore epidemiološke podatke nego ostali gradovi u RS. Moram da pohvalim naše zdravstvene radnike jer niko od njih nije imao više kontakata nego što su to njihovi članovi porodice”, kazala je Ćeklić Stevanović, te dodala da uglavnom imaju laku kliničku sliku.

Oni koji imaju simptome biće upućeni u bolnicu, a oni koji ih nemaju ići će u Studentski centar u Banjaluci.

U posljednja dva dana 15 Dobojlija je dobilo pozitivan test na virus korona, ali formiranje klastera u zdravstvenoj ustanovi za sada neće uticati na mjere koje je Gradski štab za vanredne situacije donio.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

Uvođenje obavezne vakcinacije donosi probleme Austriji

M.

Bil Gejts upozorava: Pripremite se na još gore

M.

Vulin o nestalom Splićaninu: Nije bilo nasilja

M.

Ostavite komentar