25. Marta 2021.

Orlando Bloom o prelasku na biljnu ishranu

Big Portal

Orlando je govorio o svojo dnevnoj rutini, koja započinje budističkim mantrama, nakon čega slijedi kvalitetno vrijeme sa 6-mjesečnom kćerkom Daisy uz doručak bez mesa, koji zvijezda “Pirata sa Kariba” pravi svako jutro.

Britanska zvijezda takođe je otkrila da pokušava izbjeći provođenje previše vremena na telefonu, jer ne “želi biti uvučen u crnu rupu društvenih mreža”.

Što se tiče obroka, Bloom je napomenuo da je sada „90 posto na biljnoj bazi“. Glumac je natuknuo da njegova odluka da odbaci gotovo sve mesne namirnice, proizlazi iz njegove ljubavi i divljenja prema životinjama.

Trudi se da doručkuje do devet sati – obično kašu, malo lješnjakovog mlijeka, cimeta, vanilije, lješnjaka, godži bobica i veganskog proteinskog praha. Orlando ističe da otprilike jednom mjesečno pojede komad crvenog mesa.

Iako je ovo naizgled prvi put da je zvijezda “Gospodara prstenova” potvrdila svoju gotovo u potpunosti vegansku prehranu, definitivno nije prvi put da govori o konzumiranju i uživanju u veganskoj hrani.

Kao što je Bloom implicirao u razgovoru za The Sunday Times, njegova odluka da gotovo sve meso i životinjske proizvode izbaci iz prehrane, dolazi iz njegove povezanosti sa životinjama.

Instagram: Orlando Bloom

Prema Well-Fed World, organizaciji koja se fokusira na biljna rješenja za ishranu, više od 10 milijardi kopnenih životinja se ubije svake godine samo u SAD za proizvodnju mesa, mliječnih proizvoda i jaja. To je više od milion životinja svaki sat.

I na kraju, na Bloomov odabir da prihvati više veganski način života vjerovatno su uticali i ljudi koje voli, na prvom mjestu njegova partnerka Katy Perry.

Izvor: livekindly.co

Ultra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare