Orkansko nevrijeme poharalo dijelove Austrije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Orkansko nevrijeme poharalo dijelove Austrije

Olujno nevrijeme s jakom kišom i gradom praćeno olujnim vjetrom koji je puhao i do 100 km na sat pogodilo je u srijedu dijelove austrijske pokrajine Gornje Austrije, a najgore je prošlo područje oko grada Braunaua

Oluja je trajala kratko, ali razornom orkanskom vjetru bilo je to dovoljno da sruši jednu od porodičnu kuća u Eggelsbergu. Orkan je porušio i brojna stabla koja su u nekim dijelovima pokrajine pala i na saobraćajnice zaustavivši saobraćaj.

U Handenbergu, kako su javili gornjoaustrijski mediji, jedan je vozač u zadnji trenutak uspio izaći iz auta i izbjeći smrt prije nego što je na njegov automobil palo stablo. Vatrogasci i pomoćno osoblje imalo je pune ruke posla.

Samo u pola dana više od 400 intervencija. Akciji spašavanja pridružio se je i helikopter za hitne slučajeve koji se je unatoč orkanskom vjetru uspio spustiti i spasiti 58-godišnju Čehinju koja je bila u životnoj opasnosti.

Samo u stambenom okrugu oko Braunaua bilo je 220 intervencija, a olujnim nevremenom teško su pogođeni i gradovi Ried u Innkreisu, Vöcklabruck i Wels s okolicom. Pokrajinska vatrogasna komanda Gornje Austrije izvijestila je da je u intervencijama zbog nevremena u srijedu na teren izašlo 2300 vatrogasaca.

Samo u četiri dana, od prošle nedjelje do ove srijede bilo je to već peto veliko olujno nevrijeme koje je zahvatilo Gornju Austriju i pričinilo golemu materijalnu štetu milionskih razmjera.

(Agencije)

Danas objavljeno

Sve što stranci danas kritikuju i osuđuju u BiH, sami su stvorili

M.

“Baš me briga koliko smo vakcinisali. Nek nas ograde žicom. Moramo da znamo šta je cilj ovog mahnitanja”

M.

Mesić uporedio Srbiju i Hitlera: “Nisu doživjeli katarzu”

M.

Ostavite komentar