Originalnost pre svega: novi Kia Sportage - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Originalnost pre svega: novi Kia Sportage

Kia Sportage je SUV koji je do juče važio za moderan i kvalitetan auto, ali ne previše uzbudljiv i originalan. Od sada je njegov karakter u potpunosti promenjen, dolaskom nove generacije.

Dizajn je, po nekima, čak kontroverzan, pre svega prednji kraj, sa dnevnim svetlima u obliku bumeranga. Zadnji kraj asocira na potpuno električni Kia EV6, što je i razumljivo, s obzirom da su to dva najnovija modela korejskog brenda.

kia sportage

Ima logike u tome da ponešto od dizajnerskih elemenata bude preuzeto i sa najnovijeg velikog SUV modela Sorento. Konkretno, komandna tabla ima sličnosti, pogotovo ventilacioni otvori. Osim što deluje prilično raskošno, ostavlja utisak haj-tek vozila. Sportage to i jeste.

kia sportage

Kabinom dominiraju ogromni displeji. Zapravo, to su dva velika displeja sakrivena iza zajedničkog stakla, tako da deluju kao da je jedan. Instrumenti su, naravno, digitalni, s tim što očekujemo da će bazne verzije ipak imati analogne.

kia sportage

S obzirom da je Kia samo otkrila fotografije novog Sportage i to globalne verzije koja će se prodavati u celom svetu, za sada nema detaljnijih informacija, pogotovo ne onih vezanih za pogon.

kia sportage

Zvanične informacije o evropskoj varijanti mogle bi da budu objavljene u septembru.

Automagazin.

Danas objavljeno

Xiaomi će praviti 30.000 automobila godišnje

Zeljka

Nova Kia Sportage u Francuskoj sa početnom cijenom od 30.000 evra

Zeljka

Peugeot 2008 na evropskom tronu

Zeljka

Ostavite komentar