Orbitalni let Starship-a u januaru 2022. - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Orbitalni let Starship-a u januaru 2022.

Nade SpaceX-a za blagovremeni orbitalni let Starship-a blago rečeno, nisu išle po planu, ali možda postoji nada. Starship bi na kraju mogao biti jeftiniji za lansiranje od Falcona 9.

Prvi orbitalni let sa Startship-om

Prema izveštaju TechCrunch-aElon Musk je na zajedničkom sastanku odbora za istraživanje svemira rekao da njegova kompanija planira prvi orbitalni let sa Starship-om za januar 2022.godine. Izvršni direktor je brzo priznao da postoji „mnogo rizika“ i da SpaceX možda neće uspeti , ali je zaključio da će sa tim pokušajem „mnogo napredovati“. Možda će biti još desetak novih lansiranja 2022. godine, dodao je Musk.

Trenuntak kada če biti lansiranje, takođe zavisi od FAA revizije uticaja na životnu sredinu SpaceX-ovog lansirnog postrojenja u Boca Chica-i. Agencija namerava da završi reviziju pre kraja 2021.godine, ali bi kašnjenje moglo da pomeri nadolazeća planirana lansiranja Starship-a.

Kad god Starship stigne u orbitu, nakon toga može postati relativno ekonomična letelica. Musk je računao na to, da bi SpaceX kompanija mogla da počne da prodaje lansiranja Starship-a za manje Falcona 9, za otprilike dve godine.

Pročitajte i:  Starlink: Bogatiji za 10 hiljada korisnika

Zauzvrat bi to moglo da pomogne SpaceX-u da izgradi više Starship-ova za svemirski turizam i putovanja na Mars.

Musk je rekao članovima na sastanku da je Zemlji potrebno oko 1.000 lansiranja za istinski međuplanetarni život, i da namerava da proizvodi nove Starship-ove uskoro.

Izvor: PCPress / Engadget

Danas objavljeno

Nova opcija na WA – sa Androida na iOS

Vanja A

Datum i vrijeme izlaska Samsung Galaxy S22 serije i dostupnost objavljeni na zvaničnom sajtu

Vanja A

NVIDIA tiho podigla cijene čitave porodice grafičkih kartica GeForce RTX 30 Founders Edition u Europi, povećanje do 6,4%

Vanja A

Ostavite komentar