Orban i Le Pen razgovarali u Parizu o pretnjama po Evropu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Orban i Le Pen razgovarali u Parizu o pretnjama po Evropu

Premijer Mađarske Viktor Orban razgovarao je sa liderom francuske desnice Marin le Pen o pretnjama sa kojima se suočava Evropa, poput rata u Ukrajini.

Razgovori u Parizu između lidera mađarskog Fidesa i francuskog Nacionalnog okupljanja takođe su se fokusirali na inflaciju i na “pogrešnu i opasnu politiku sankcija Evropske unije”, kao i na “intenziviranje krize migranata”, dodaje se u saopštenju, prenosi novinska agencija MTI.

Orban i Le Pen su se složili da evropske partije koje predstavljaju tradicionalne vrednosti moraju da rade zajedno kako bi zaštitili države na kontinentu u opasnim i ratnim vremenima. U izjavi pres službe se dodaje da “ni birokrate iz Brisela, a ni levičari” nisu bili sposobni da sačuvaju Evropljane i njihove porodice.

Orban je, takođe, obavestio francusku političarku o merama vlade u Budimpešti kojima će se raditi na zaštiti porodica, penzionera, poslova i da će biti stavljen limit na račune za komunalije usled “produženog rata”.

Le Pen je pohvalila odluku mađarske vlade da uvede porez na ekstra profit koji ostvaruju banke i multinacionalne kompanije, dodaje se.

Danas objavljeno

Majmunske boginje još ne prijete globalnom zdravlju

M.

FZO Srpske: Pokrenut postupak nabavke lijekova za rijetke bolesti

M.

Samit grupe 7 u Njemačkoj

M.

Ostavite komentar