Opustošene police u marketima zbog naleta novog virusa - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Opustošene police u marketima zbog naleta novog virusa

S polica velikih trgovačkih lanaca u SAD-u pojedini proizvodi nestaju velikom brzinom. Kupci rade zalihu zbog naleta delta soja korona virusa u strahu da će im život biti paralizovan kao prošle godine.

Najveći američki proizvođač toaletnog papira Procter&Gamble povećao je proizvodnju nakon dolaska delta soja koronavirusa među Amerikance.

Zalihe toaletnog papira nisu ni blizu toliko niske kao na početku pandemije, no trgovine javljaju da su na ispodprosječnom nivou. Police u trgovinama sve češće ostaju prazne.

U SAD-u je vakcinisano više od polovine odraslih osoba, vlasti su ukinule ograničenja, ali paničnu kupovinu zbog delta soja i sve većeg broja zaraženih ništa nije moglo spriječiti.

Amerikanci se paničnom kupovinom ponovno obezbjeđuju većim količinama svega i svačega, a čini se kako im je najomiljeniji proizvod upravo toaletni papir.

Na policama trgovina je trenutno 14 posto manje tog proizvoda nego inače, a strah da bi se SAD mogle vratiti u prve dane pandemije kad su trgovine raspolagale s manje od polovine uobičajnih zaliha potaknule su paničnu kupovinu.

(N1)

Danas objavljeno

30.000 vojnika u pripravnosti

Vanja A

Traže uvođenje VANREDNE SITUACIJE: Veliki broj građana na ulicama zbog ubistva 2 žene (VIDEO, FOTO)

Vanja A

Sud BiH: Mahmuljin je osuđen kao državljanin BiH, tražićemo izručenje

Vanja A

Ostavite komentar