Opušak izazvao požar u dobojskoj bolnici - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Opušak izazvao požar u dobojskoj bolnici

Uzrok požara u dobojskoj bolnici „Sveti apostol Luka“ je najvjerovatnije opušak cigarete koji je ispao pacijentu, saznaje Srpskainfo.

Izvor Srpskainfo kaže da je to pokazala istraga i uviđaj koji su obavljeni nakon što je požar ugašen.

U ovom požaru teške povrede upravo je zadobio taj pacijent iz Modriče, koji je stabilan, ali je upućen na dalje liječenje u Univerzitetski klinički centar Banjaluka.

Načelnik Službe za hirurgiju Predrag Lazić je naveo da je pacijent u svjesnom stanju, ali se nije izjasnio o težini povreda, uz napomenu da je to “promjenjiva kategorija”.

On je naveo da je u požaru opekotine zadobio i radnik obezbjeđenja, koji u početku nije bio hospitalizovan, ali je zbog predostrožnosti naknadno zbrinut.

Lazić je istakao da je požar izbio samo u jednoj sobi u kojoj je bio jedan pacijent, te da se nije proširio na susjedne sobe i dijelove hirurgije.

– Zbog manje količine dima koji su osjetili pacijenti, mi smo ih izmjestili iz tog dijela – dodao je Lazić, uz napomenu da rad hirurgije nikako nije bio obustavljen.

Direktor Bolnice Mladen Gajić rekao je da je požar izbio u Odsjeku za endoskopsku hirurgiju, koji su do dolaska vatrogasaca ugasili radnici obezbeđenja i pacijenti.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Vulin: Potjernica za još jednom osobom zbog ubistva Đokića

M.

Boldvin vježbao i uperio revolver prema kameri

M.

Eksplozija i požar u rafineriji nafte u Nigeriji, 25 žrtava

M.

Ostavite komentar