3. Juna 2019.

Optužnica za krijumčarenje 240 kilograma marihuane

Big Portal

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv crnogorskog državljanina Milorada Grbe iz Podgorice, Adisa Misimovića i Benjanima Krehića iz Zenice kojom se terete da su kao kriminalna grupa krijumčarili 240 kilograma marihune, koja je početkom godine zaplijenjena u Gacku.

U Republičkom javnom tužilaštvu RS navode da im se na teret stavlja da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja i promet drogom u sastavu kriminalnog udruženja.

– Optužnica ih tereti da su početkom 2019. godine, na osnovu prethodnog zajedničkog dogovara, a u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kao pripadnici grupe, koja je organizovana od strane za sada nepoznatog lica, na području Republike Srpske učestvovali u neovlašćenoj nabavci, ilegalnom skladištenju i transportu veće količine opojne droge marihuna u svrhu dalje prodaje zainteresovanim kupcima – saopštilo je Republičko tužilaštvo.

Grupa je uhapšena 8. januara ove godine i svi se od tada nalaze u pritvoru. Naime, policija je oko tri časa ujutro na magistralnom putu M20, na raskrsnici Bojači, zaustavila “mercedes” koji je bio ”čistač” za kombi ”reno trafik” u kojem je droga otkrivena.

Kada je vozač kombija primjetio šta se dešava, on se okrenuo na putu i u pokušaju da pobjegne krenuo je prema selu Miholjčke, ali ga je policija sustigla i u kombiju otkrila 240 kilograma marihuane. U “mercedesu” su bili Krehić i Misimović, dok je za volanom kombija bio Grba.

Prema informacijama iz istrage droga je u BiH najvjerovatnije prokrijumčarena sa područa Crne Gore, a operativni podaci policije ukazivali su da je jedan od osumnjičenih za prebacivanje droge trebao biti plaćen 10 000 evra.

O. Matavulj / SrpskaCafe

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare