5. Juna 2019.

OPTUŽNICA PROTIV MONSTRUMA Iritirao ga plač bebe, pa je ubio UDARCIMA PESNICOM

Big Portal

Okružni sud u Bijeljini je protiv oca monstruma Zorana Miloševića (28) iz Bratunca potvrdio optužnicu zbog brutalnog ubistva svog petomjesečnog sina.
Prema optužnici, ubistvo se desilo u jutarnjim časovima 24. marta ove godine u njihovoj porodičnoj kući u selu Zagoni kod Bratunca.

– Milošević je tog jutra iz kreveca uzeo svog petomjesečnog sina Miljana i bacio ga na krevet na kojem je ležala njegova nevjenčana supruga Jelena Manjkalović. U namjeri da ga ubije, bebu je udario šakama po tjemenu glavu, a zatim je bacao i na pod sobe nanijevši joj više povreda lobanje – navodi se u optužnici.

Dodaje se da su te povrede kod djeteta dovele do teškog oštećenja po život važnih moždanih centara, što je dovelo do smrti.

Dječak je od zadobijenih povreda 3. aprila preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Priznao ubistvo
Srpskainfo je ranije objavila da je Milošević tokom ispitivanja u Tužilaštvu priznao ubistvo i otkrio stravične detalje ovog zločina koji je uznemirio Republiku Srpsku.

– On je tužiocu ispričao da je dječak taj dan bio gladan i da je plakao. Njegova supruga je odbijala da ga nahrani, a njega je nerviralo i iritiralo to što beba nije prestajala da plače. Milošević je zatim iz kreveca izvadio bebu i doslovno je otresao od krevet – ispričao je izvor Srpskainfo.

Dodaje da je beba, kada je pala na krevet, i dalje nastavila plakati, što je dodatno iznerviralo Miloševića.
– Milošević je zatim prišao krevetu i bebu je udario dva puta pesnicom u tjeme glave. Nakon toga je ponovo uzeo bebu i bacio je na pod. Tom prilikom dijete je zadobilo veoma opasne povrede za život. Njemu je pomoć ukazana prvo u Domu zdravlja Bratunac, zatim je prebačeno u bolnicu u Zvorniku. Zbog težine povrede dijete je transportovano u UKC Tuzla, gdje je, i pored napora ljekara, preminulo 4. aprila – ispričao je sagovornik Srpskainfo.

Psihički problemi
Naši sagovornici su poslije ubistva tvrdili da je Milošević od ranije imao dijagnozu da ima psihičkih problema i da velika odgovornost spada i na Centar za socijalni rad Bratunac.

– Oni su znali da Milošević ima zdravstvenih problema i trebali su pojačati kontrolu ove porodice, ili u krajnjem slučaju oduzeti dijete, da ne dođe do ovoga – kaže naš sagovornik.

Bijeljinski tužilac Renko Kerović, koji rukovodi ovim slučajem, potvrdio nam je ranije da su radnici Centra za socijalni rad imali dva njegova psihijatrijska vještačenja iz 2017. u kojima se navodi da je riječ o licu koje nije sposobno da racionalno razmišlja i da upravljava svojim postupcima.

Komšije šokirane
Mještani Bratunca sa kojima smo tada razgovarali ističu da ih je jako potresao ovaj slučaj i da očekuju da Milošević bude osuđen na zasluženu kaznu.

– Svi u Bratuncu znaju da on ima psihičkih problema, a čuo sam da mu i supruga ima sličnih zdravstvenih problema. Ovo je stvarno užasno što je učinio. Ako je i ona bila s njim, trebalo bi i nju kazniti što ga nije spriječila. Propust je i nadležnih službi što nisu oduzeli dijete od takvih roditelja – rekao je tada jedan od mještana.

Socijalna pomoć
Zoran Milošević i njegova supruga Jelena su živjeli od socijalne pomoći, a zbog duševnog oboljenja mu je oduzeta radna sposobnost. I majka ubijene bebe je duševno bolesna i postavlja se pitanje kako je njima uopšte bilo dozvoljeno da sami odgajaju dijete.

Za ovo djelo zaprećena je kazna zatvora od najmanje 10 godina do dugotrajnog.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare