OPTUŽNICA PROTIV MONSTRUMA Iritirao ga plač bebe, pa je ubio UDARCIMA PESNICOM - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

OPTUŽNICA PROTIV MONSTRUMA Iritirao ga plač bebe, pa je ubio UDARCIMA PESNICOM

Okružni sud u Bijeljini je protiv oca monstruma Zorana Miloševića (28) iz Bratunca potvrdio optužnicu zbog brutalnog ubistva svog petomjesečnog sina. Prema optužnici, ubistvo se desilo u jutarnjim časovima 24. marta ove godine u njihovoj porodičnoj kući u selu Zagoni kod Bratunca. – Milošević je tog jutra iz kreveca uzeo…

Okružni sud u Bijeljini je protiv oca monstruma Zorana Miloševića (28) iz Bratunca potvrdio optužnicu zbog brutalnog ubistva svog petomjesečnog sina.
Prema optužnici, ubistvo se desilo u jutarnjim časovima 24. marta ove godine u njihovoj porodičnoj kući u selu Zagoni kod Bratunca.

– Milošević je tog jutra iz kreveca uzeo svog petomjesečnog sina Miljana i bacio ga na krevet na kojem je ležala njegova nevjenčana supruga Jelena Manjkalović. U namjeri da ga ubije, bebu je udario šakama po tjemenu glavu, a zatim je bacao i na pod sobe nanijevši joj više povreda lobanje – navodi se u optužnici.

Dodaje se da su te povrede kod djeteta dovele do teškog oštećenja po život važnih moždanih centara, što je dovelo do smrti.

Dječak je od zadobijenih povreda 3. aprila preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Priznao ubistvo
Srpskainfo je ranije objavila da je Milošević tokom ispitivanja u Tužilaštvu priznao ubistvo i otkrio stravične detalje ovog zločina koji je uznemirio Republiku Srpsku.

– On je tužiocu ispričao da je dječak taj dan bio gladan i da je plakao. Njegova supruga je odbijala da ga nahrani, a njega je nerviralo i iritiralo to što beba nije prestajala da plače. Milošević je zatim iz kreveca izvadio bebu i doslovno je otresao od krevet – ispričao je izvor Srpskainfo.

Dodaje da je beba, kada je pala na krevet, i dalje nastavila plakati, što je dodatno iznerviralo Miloševića.
– Milošević je zatim prišao krevetu i bebu je udario dva puta pesnicom u tjeme glave. Nakon toga je ponovo uzeo bebu i bacio je na pod. Tom prilikom dijete je zadobilo veoma opasne povrede za život. Njemu je pomoć ukazana prvo u Domu zdravlja Bratunac, zatim je prebačeno u bolnicu u Zvorniku. Zbog težine povrede dijete je transportovano u UKC Tuzla, gdje je, i pored napora ljekara, preminulo 4. aprila – ispričao je sagovornik Srpskainfo.

Psihički problemi
Naši sagovornici su poslije ubistva tvrdili da je Milošević od ranije imao dijagnozu da ima psihičkih problema i da velika odgovornost spada i na Centar za socijalni rad Bratunac.

– Oni su znali da Milošević ima zdravstvenih problema i trebali su pojačati kontrolu ove porodice, ili u krajnjem slučaju oduzeti dijete, da ne dođe do ovoga – kaže naš sagovornik.

Bijeljinski tužilac Renko Kerović, koji rukovodi ovim slučajem, potvrdio nam je ranije da su radnici Centra za socijalni rad imali dva njegova psihijatrijska vještačenja iz 2017. u kojima se navodi da je riječ o licu koje nije sposobno da racionalno razmišlja i da upravljava svojim postupcima.

Komšije šokirane
Mještani Bratunca sa kojima smo tada razgovarali ističu da ih je jako potresao ovaj slučaj i da očekuju da Milošević bude osuđen na zasluženu kaznu.

– Svi u Bratuncu znaju da on ima psihičkih problema, a čuo sam da mu i supruga ima sličnih zdravstvenih problema. Ovo je stvarno užasno što je učinio. Ako je i ona bila s njim, trebalo bi i nju kazniti što ga nije spriječila. Propust je i nadležnih službi što nisu oduzeli dijete od takvih roditelja – rekao je tada jedan od mještana.

Socijalna pomoć
Zoran Milošević i njegova supruga Jelena su živjeli od socijalne pomoći, a zbog duševnog oboljenja mu je oduzeta radna sposobnost. I majka ubijene bebe je duševno bolesna i postavlja se pitanje kako je njima uopšte bilo dozvoljeno da sami odgajaju dijete.

Za ovo djelo zaprećena je kazna zatvora od najmanje 10 godina do dugotrajnog.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Sarkozi negira krivicu

M.

U pucnjavi u Čikagu najmanje četvoro mrtvih

M.

Milanović: Bez Srbije i Hrvatske nema promjene Dejtonskog sporazuma

M.

Ostavite komentar