Optužnica protiv četvoro osumnjičenih za trgovinu drogom - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

Optužnica protiv četvoro osumnjičenih za trgovinu drogom

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv četiri lica koje se terete za organizovani kriminal i međunarodno krijumčarenje velikih količina skanka iz Crne Gore u BiH, te dalje prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU.

Optužena su lica čiji su inicijali F.G, D.S, A.V. i M.B, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Oni su optuženi da su, kao organizovana kriminalna grupa, od 2018. do 30. januara 2019. godine organizovali i realizovali više kamionskih transporta “skanka”, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu u BiH dostiže najmanje 1.000 evra po kilogramu.

Optuženi su u više navrata, predhodno nabavljenu drogu u velikim količinama prepakivali i sakrivali u tovarne prostore teretnog vozila, te tako sakrivenu krijumčarili iz BiH i dalje prema zemljama EU.

Krijumčarenu drogu su sakrivali na različitim lokacijama u BiH, nakon čega su dogovarali njenu dalju prodaju, isporuku i preuzimanje.

Krijumčarena droga je u dva navrata u ukupnoj količini od oko 761 kilograma otkrivena policijskim aktivnostima i oduzeta od počinilaca, što predstavlja jednu od najvećih zaplijena opojnih droga u BiH u proteklom periodu, ističe se u saopštenju.

Optužnica je, uz dokazni materijal, proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Danas objavljeno

Poslanici NSRS danas glasaju o delegatima za Vijeće naroda Srpske

M.

Zamalo tuča u NSRS

M.

Žrtve osvete – Ubijeni svi bližnji Luke Bojovića

M.

Ostavite komentar