25. Septembra 2019.

Optuženi za ubistvo Petra Bajčetića: Ne vjerujem sudu i advokatima u Banjaluci

Big Portal

Njegovo suđenje burno je započelo i to raspravom sa Panom Gavrićem, predsjednikom Sudskog vijeća, koji ga je i opominjao za ponašanje, a negodovanje je nastalo zbog izbora advokata.

“Tražio sam da Midhat Kočo bude moj advokat po službenoj dužnosti jer nemam novca da ga plaćam”, rekao je Vujović, kojem je po službenoj dužnosti bio određen advokat Marica Ćulum. Međutim, Vujović je obavijestio sud da je Koču izabrao za svog advokata. Sud je, inače, ranije odbio njegov zahtjev za advokatom iz Sarajeva i optuženi nije želio branioca iz Banjaluke, a u obrazlaganju toga ga je prekinuo sudija.

“Vi mene prekidate, hoćete li mi dati da kažem”, rekao je Vujović, a sudija ga je napomenuo da ne može tako da se obraća sudu.

Suđenje je na kraju odgođeno jer se nije pojavio advokat Kočo, koji je obavijestio da ne može da dođe na ročište jer ima druge predmete, što za Sud nije opravdanje te da će troškovi odgađanja pasti na teret advokata.

Prema optužnici, Vujović je u septembru 2016. godine na području Bileće organizovao zločinačko udruženje, a zatim osmislio plan otmice i likvidacije Bajčetića, a tom udruženju pripadali su Đorđe Radmilović, Srđan Denda i Gavrilo Bjelica, koji su već osuđeni. Vujović je nakon zločina skoro dvije godine bio u bjekstvu.

On je 2007. godine osuđen na osam godina robije zajedno sa Miljanom Šupićem, koji je dobio pet godina zatvora, zbog podmetanja eksplozivne naprave pod službeni automobil Miodraga Kundačine, bivšeg komandira Jedinice Državne granične službe u Bileći.

nezavisne novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare