Optužen za polno uznemiravanje pacijenta: Poznati banjalučki doktor pred sudijom negirao krivicu - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Optužen za polno uznemiravanje pacijenta: Poznati banjalučki doktor pred sudijom negirao krivicu

Darko Golić, poznati banjalučki anesteziolog, negirao je krivicu po optužnici koja ga tereti za polno uznemiravanje pacijenta koji je bio u teškom zdravstvenom stanju i vezan za bolesnički krevet.

Nisam kriv, izjavio je danas Golić pred Spasenom Kelemanom, sudijom za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Golić je 19. januara prošle godine u vremenskom periodu od 19 do 22 časa kao načelnik Klinike za anesteziologiju, reumatologiju, intenzivnu medicinu i terapiju bola UKC RS u Banjaluci, kao ordinirajući doktor pacijenta M.Đ, u cilju zadovoljavanja polnih strasti ljubio oštećenog u predjelu lica u čemu je zatečen od strane medicinskog osoblja – medicinskih sestara i brata Klinike.

Nakon što se izjasnio da nije kriv, banjalučki sud u narednom periodu treba odrediti datum početka sudskog procesa protiv optuženog Golića.

Izvor Srpskainfo iz banjalučkog tužilaštva otkrio je još ranije da su rezultati istrage potvrdili postojanje osnovane sumnje da je doktor Golić počinio krivično djelo nad pacijentom M.Đ. koji je u UKC Republike Srpske ležao nakon teške saobraćajne nesreće.

– Vještačenjem u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske utvrđeno je da je DNK osumnjičenog Golića pronađen na više uzoraka i to na pacijentu M.Đ, zatim na posteljini oštećenog, njegovim naočarama, kao i na pelenama za presvlačenje odraslih – naveo izvor iz tužilaštva.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Rakić: Srpska lista će učestvovati na izborima na KiM, kraj godine zadnji rok za formiranje ZSO

M.

Srbija: Više od 6.000 novooboljelih, preminulo 56 osoba

M.

Uhapšeno devet hrvatskih i troje državljana BiH

M.

Ostavite komentar