Optužen da je pijan nasmrt pretukao tetku - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Optužen da je pijan nasmrt pretukao tetku

Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv M.J. (54) zbog sumnje da je u stanju neuračunjljivosti i u naletu velikog bijesa ubio svoju tetku L.J. u selu Gornje Putićevo kod Novog Travnika 13. decembra prošle godine.

Nesrećna žena bukvalno je izmasakrirana oko 23 sata kada se njen nećak kući vratio pijan, piše “Avaz”.

Inače, kako je navedeno u optužnici, a što su utvrdili vještaci osumnjičeni je zločin počinio u stanju neuračunjivosti koja je posljedica duševne bolesti šizofrenije.

Kobne noći on je, prema optužnici, u krvi imao koncentraciju od 2,8 promila alkohola. Čim su ga pred kuću dovezli njegovi prijatelji M. Č. i N. Š., a nakon što je tetka otvorila vrata on je nasrnuo na nju poslije kraće verbalne prepirke.

Dodaje se da joj je nanio više snažnih udaraca u glavu i grudi.

Prilikom obdukcije vještak medicinske struke zabilježio je strahovite povrede grudnog koša i rebara koja su bila polomljena, a starica je imala hematome po glavi i cijelom tijelu. Takođe, strahovite povrede bile su joj nanesene po vratu te rukama i nogama usljed čega je nastupila smrt.

Navodno se osumnjičeni poslije presvukao u čistu odjeću, jer je sav bio krvav. Uzeo je nož dužine sječiva 20 centimetara te se pješke, uputio u pravcu Novog Travnika. Prema navodima optužnice uputio se prema kući V. R. u mjestu Stojkovići. U blizini te kuće ga je uočila policijska patrola. Policajci su mu prišli, a on je bacio nož.

Nakon toga su ga legitimisali i priveli u prostorije MUP-a SBK gdje im je ispričao šta je uradio.

Sudija za prethodni postupak odlučio je da optuženom produži pritvor, ali zbog svog stanja neuračunjivosti za vrijeme trajanja ove mjere biće čuvan u Psihijatrijskoj klinici.

Danas objavljeno

Zapadni Balkan: Najniže penzije u BiH i Srbiji

M.

Patrijarh Porfirije: Dolazak u Republiku Srpsku je veliki blagoslov

M.

Turska protjeruje deset ambasadora: Na “udaru” i izaslanici Amerike, Njemačke i Francuske

M.

Ostavite komentar