Optužbe iz Rusije: Izazivaju zapaljive situacije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Optužbe iz Rusije: Izazivaju zapaljive situacije

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov ocenio je danas da SAD i Velika Britanija pokušavaju da izazovu sukob.

Kako je rekao, pokušavaju da izazovu sukob svojim ponašanjem u vezi sa incidentom sa britanskim razaračem “Difender” u Crnom moru.

Rjabkov je naglasio da razgovor između komande broda ruske obalske straže i komande britanskog razarača, koji je objavio FSB, pokazuje zlonamerne pokušaje visokih zvaničnika u Londonu i pojedinih predstavnika američke administracije da iskrive suštinu onoga što se dogodilo, prenosi RIA Novosti.

“Oni svojim postupcima pokušavaju da stvore zapaljivu situaciju i izazovu sukob”, smatra Rjabkov. On je ukazao da je to potpuno suprotno normama međunarodnog prava.

U sredu je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je britanski razarač “Difender” prešao rusku granicu u blizini Krima i da je ruski granični brod, nakon ponovljenih upozorenja, ispalio hice upozorenja.

London, međutim, tvrdi da na razarač nije pucano i da nije bio u ruskim teritorijalnim vodama. Britansko Ministarstvo odbrane insistira na tome da je brod mirno prošao teritorijalnim vodama Ukrajine, u skladu sa međunarodnim pravom.

Danas objavljeno

Usvojena odluka o privremenom finansiranju zajedničkih institucija BiH

M.

Skandal: Zastava tzv. OVK na ambasadi Srbije

M.

Reuters: EU više ne može da garantuje sigurno članstvo balkanskim državama

M.

Ostavite komentar