Optužbe: Gujon je ruski špijun! - BIGportal.ba
Region Vijesti

Optužbe: Gujon je ruski špijun!

Osnivač humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ Arno Gujon oglasio se o pretnjama nakon reportaže o životu Srba na KiM u francuskom listu „Figaro“.

Osnivač humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ Arno Gujon oglasio se o pretnjama nakon reportaže o životu Srba na KiM u francuskom listu „Figaro“.

„Proalbanski francuski novinari su pobesneli nakon članka o Kosovu u magazinu ’Figaro‘“, napisao je Gujon na Tviteru.

On je naveo da su se posle teksta na meti našli on i Žan Kristof Bison, zamenik glavnog urednika „Figaroa“, koji je pisao reportažu na deset strana pod naslovom „Srpski duh otpora“.

„Posledice: Kristof Bison je dobio pretnje smrću, dok mene razvlače po internetu nazivajući me francuskim Miloševićem, fašistom i ruskim špijunom. Nije lako biti na strani istine. Ali nećemo odustati“, dodao je Gujon na svom nalogu na Tviteru.

Reportaža o životu Srba na KiM objavljena u francuskom listu „Figaro“ istinski govori o humanitarnoj situaciji u srpskim enklavama na KiM, izjavio je ranije Gujon.

On je dodao da zasluge za reportažu idu trojici hrabrih novinara francuskog magazina, ocenjujući da nije lako na Zapadu, u Francuskoj, biti objektivan kada su u pitanju ispolitizovane teme, prenosi B92.

„Oni su napravili fenomenalnu reportažu koja istinski govori o humanitarnoj situaciji u enklavama na Kosovu i Metohiji“, ocenio je Gujon.

Istakao je da je „Figaro“ najčitaniji i najprodavaniji časopis u Francuskoj i da će svaki čitalac imati priliku da se upozna sa onim što se dešava na KiM već 20 godina.

„Saznaće da je srušeno 150 crkava i manastira, saznaće kako žive danas, 2019. godine, Srbi u selu Novake kod Prizrena, kako žive monasi u Visokim Dečanima, zašto su i dalje vojnici Kfora oko manastira Visoki Dečani i zašto moraju da čuvaju taj dragulj srpske istorije“, naveo je Gujon.

(Sputnjik)

Danas objavljeno

Bijesni na vlast i EU zbog vakcine; “Ništa ne funkcioniše kako treba”

M.

Linta: Tužilaštvo da pokrene postupak za ubijene Srbe iz Skelana

D

Zaražen šef slovenačke tajne službe, upitno glasanje o vladi

D

Ostavite komentar