"Optimističan sam, ali čeka nas teška borba" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Optimističan sam, ali čeka nas teška borba”

Britanski premijer Boris Džonson je u novogodišnjoj poruci rekao je da je optimističan, ali da je pred Britancima i dalje teška borba sa koronavirusom.

Četiri nacije su još daleko od normalnosti odlaska u pabove, na koncerte, restorane ili pozorišta, ali “svetionik nade je upaljen” zavaljujući vakcini, rekao je premijer obraćajući se Englezima, Škotima, Velšanima i stanovnicima Severne Irske.

“Znamo da imamo pred sobom tešku borbu, koja će trajati nedeljama i mesecima, zbog novog soja bolesti koji traži novi oprez,” istakao je Džonson.

Britanski premijer je iskoristio je novogodišnju poruku da bi zahvalio ljudima na prvoj liniji u borbi protiv pandemije – zdravstvenim radnicima, lekarima, trgovcima, vozačima, prenose svetski mediji.

Osvrćući se na Bregzit, rekao je da je “ovo neverovatan trenutak – imamo svoju slobodu u svojim rukama i ostaje nam da iz toga izvučemo najbolje”.

Sada smo slobodni, naglasio je britanski premijer, da sklapamo trgovinske ugovore širom sveta i slobodni da ispunimo ambiciju da budemo supersila u nauci.

Danas objavljeno

Incident na sastanku SZO: Ućutkana Etiopija?!

M.

Milanović: U slučaju sukoba u Ukrajini, povlačimo hrvatske vojnike

M.

Maske su počele da padaju, na djelu je državni udar

M.

Ostavite komentar