26. Septembra 2019.

Optima grupa: Optimizacija broja zaposlenih ni na koji način nije vezana za obustavu rada

Big Portal

Optimizacija broja zaposlenih i troškova poslovanja, ni na koji način nije vezana za obustavu rada u Rafineriji nafte Brod, saopšteno je iz Optima grupe, koja se oglasila povodom navoda koje su prenijele pojedine medijske kuće, a koje se tiču organizacije radnog procesa u Rafineriji nafte Brod.

– Ista je dio programa vezanog za povećanje efikasnosti rada, koja takođe obuhvata i aktivnosti u gasifikaciji Rafinerije nafte (usmjerene na smanjenje gubitka na naftnim derivatima zbog sopstvene potrošnje), te projekat proizvodnje
solarne energije (usmjeren na smanjenje količine električne energije koja se kupuje na tržištu, a koju već duži period prati kontinuirani rast cijena) – navode iz Rafinerije.

Optimizacija radnih resursa koja je vezana za tehnološke viškove u Rafineriji nafte, kažu, slijedi iste principe kao i u slučaju drugih rafinerija nafte u Evropi (jedinični troškovi proizvodnje po toni krajnjeg proizvoda – naftnih derivata),

– Dodatna otpuštanja nisu planirana do kraja ove godine. Dalje smanjenje moguće je u slučaju realizacije tehničkih mjera, izmjene režima opsluživanja opreme, te organizacione strukture preduzeća. Sve to će se, naravno, odvijati uz poštovanje svih normi i propisa vezanih za rad i održavanje proizvodnih objekata ove vrste – navode iz ovog preduzeća.

Rješenje vezano za pokretanje Rafinerije nafte biće doneseno nakon dobijenih rezultata istrage o uzrocima havarije, koja je u nadležnosti istražnih organa Republike Srpske, i koja je još uvijek u toku.

– Suvišno je naglasiti da rukovodstvo Nestro grupacije sa velikim nestrpljenjem oćekuje njen konačni ishod. Rafinerija nafte je sa svoje strane izvršila sve potrebne radove na demontaži oštećene opreme i inženjerskih sistema, a takođe je formiran buddžet i vremenski raspored remontnih radova koji su potrebni za pokretanje rada preduzeća – istaknuto je u saopštenju.

Optimizacija broja zaposlenih i   troškova  poslovanja ni na  koji način  nije vezana za obustavu rada  u Rafineriji  nafte Brod.  Ista je  dio programa vezanog za  povecanje efikasnosti  rada,  koja  takođe obuhvata  i aktivnosti  na  gasifikaciji  Rafinerije  nafte  (usmjerene  na  smanjenje  gubitaka  na  naftnim  derivatima  zbog sopstvene  potrosnje),  te  projekat  proizvodnje solarne energije  (usmjeren  na  smanjenje  količine  električne energije koja se  kupuje na  tržištu, a koju  vec duzi period prati kontinuirani rast cijena). Optimizacija radnih resursa  koja je  vezana za  tehnoloske vlskove u  Rafineriji  nafte,  slijedi  iste  principe  kao  i    u  slucaju drugih rafinerija  nafte  u  Evropi  (jedinkni  troskovi proizvodnje  po toni krajnjeg proizvoda  – naftnih  derivata).

Dodatna  otpustanja  nisu  planirana  do  kraja  ove  godine.  Dalje  smanjenje  rnoquce je  u   slucaju realizacije tehnickih  mjera, izmjene  rezjrna opslufivanja  opreme, te organizacione strukture  preduzeca, Sve to ce se,  naravno,  odvijati  uz postovanje  svih normi  i   propisa vezanih za  rad  i  odrzavanje  proizvodnih  objekata ove vrste.

Rjesenje vezano za  pokretanje  Rafinerije  nafte  bice doneseno  nakon  dobijenih  rezultata  istrage o uzrocima  havarije,  koja je u  nadleznostl  lstraznih  organa Republike Srpske,  i  koja je jos uvijek  u  toku. Suvisno je naglasiti  da rukovodstvo  Nestro  grupacije  sa velikim nestrpljenjem  ocekuje  njen  konacn! ishod.  Rafinerija nafte je sa svoje  strane izvrsila sve potrebne radove na demontaf ostecene opreme i   inzenjerskih sistema, a takode  je  formiran  buozet  i    vremenski  raspored  remontnih  radova  koji  su  potrebni  za   pokretanje  rada preduzeca.

Uprava  za marketing

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare