29. Decembra 2022.

Opsjednut BMW-om krstaricom: Posjeduje 15 primjeraka stare Serije 7

Big Portal

Uz savršeno dizajniranu generaciju E38, mnogi će se složiti kako je njen prethodnik, E32, najbolja sedmica u istoriji, a možda i najbolji BMW-ov model.

Još stariji E23 odavno ima status kultnog automobila.

Svega toga svestan je Jakub Bertoti, zaljubljenik u BMW-ovu Seriju 7. Slovak je toliko zaljubljen u BMW-ovu drumsku krstaricu da je do sada sakupio čak 15 primeraka.

Njegova opsesija Serijom 7 rodila se u njegovim mladim danima kada je BMW Serije 7 bio prvi uvezeni automobil koji je koristila tadašnja čehoslovačka vlada. Možete zamisliti kako su tih osamdesetih BMW modeli, a pogotovo Serija 7, izgledali impozantno u društvu starih Škoda i drugih proizvoda iz istočnog bloka.

Prvi automobil koji je Jakub kupio bio je E32 sa nekoliko AC Schnitzer modifikacija.

Među 15 kupljenih automobila nema E38, ali ko zna, možda uskoro kolekciju obogati tim modelom. Zanimljivo je da i Jakubov otac gaji ljubav prema automobilima bavarskog proizvođača.

U svojoj garaži imaju još stariji BMW E9, kao i noviji BMW M5 E39, na kojem trenutno rade.

Porodica Bertoti je uverena da su ovi klasici i ekološki prihvatljivi. Za početak, oni su već proizvedeni, a uz pravilno održavanje rade godinama, pa i decenijama.

Nema sumnje da im je ljubav prema starim BMW-ima u krvi, pa ne čudi što se i Jakubovi sinovi često igraju za volanom.

U svakom slučaju, mnogima će se ovi BMW modeli dopasti mnogo više od onih iz ere Krisa Bangla. O novima da i ne govorimo.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare