Oproštajni susret: Zvizdić poželio sreću Vigemarku - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Oproštajni susret: Zvizdić poželio sreću Vigemarku

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u oproštajnu posjetu šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH, ambasadora Lars-Gunnara Wigemarka.

Razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i o najvažnijem spoljno-političkom cilju Bosne i Hercegovine, a to je nastavak puta ka Evropskoj uniji.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je Bosna i Hercegovina opredijeljena za evropski put i naglasio da je u narednom periodu važno osigurati neophodne uslove za ulazak u Evropsku uniju, što bi našoj državi poboljšalo ekonomsku perspektivu.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao ambasadora Wigemarka sa stepenom pripreme Akcionog plana za realizaciju 115 prioriteta iz Analitičkog izvještaja Evropske komisije i rekao da je dokument u završnoj fazi i da Direkcija za evropske integracije radi na finalizovanju u saradnji sa institucijama na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Wigemark su se saglasili da je neophodno ubrzati formiranje vlasti kako bi se nastavile reforme koje su značajne za sve građane BiH.

Ambasador Wigemark je čestitao na uspješno realizovanim aktivnostima u proteklom periodu i izrazio uvjerenost da će Bosna i Hercegovina nastaviti napredovanje na putu evropskih integracija.

Predsjedavajući Zvizdić je poželio ambasadoru Wigemarku daljnji lični i poslovni uspjeh. Sastanku je prisustvovao i Khaldoun Sinno, zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u BiH.

(Klix)

Danas objavljeno

Srpskoj listi 100 odsto glasova u Severnoj Mitrovici, Radojević ubjedljiv

M.

Uhvaćena nova mula na “Tuđmanu”

M.

Američki i kanadski vojni brodovi kod Tajvana; Kina bijesna

M.

Ostavite komentar