Opreznije u ovom dijelu Banjaluke: Nadležne ekipe otklanjaju kvar na pružnom prelazu Vrbanja - BIGportal.ba
Banja Luka

Opreznije u ovom dijelu Banjaluke: Nadležne ekipe otklanjaju kvar na pružnom prelazu Vrbanja

Na pružnom prelazu Vrbanja u naselju Debeljaci kod Banjaluke u toku je otklanjanje kvara na signalno-sigurnosnom uređaju, pa je svjetlosno-zvučna signalizacija isključena, polubranici podignuti, saopšteno je iz “Željeznica Republike Srpske” /ŽRS/.

Iz ŽRS-a navode da željezničko osoblje u ovakvim situacijama poštuje propisane procedure uz pojačan oprez, te da bezbjednost odvijanja saobraćaja na putnom prelazu u Vrbanji nije ugrožena.

Mašinovođe tokom trajanja radova postupaju po propisima i da vozove obavezno zaustavljaju ispred putnog prelaza, te nakon toga zvučnim signalom upozoravaju vozače drumskih vozila da se zaustave.

Upućen je apel da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise, da budu odgovorni prema sebi i drugima, te da se obavezno zaustave ispred putnog prelaza i da bezbjedno, nakon prelaska pruge, nastave vožnju.

“Sa ciljem istinitog i objektivnog informisanja javnosti, molimo medijske kuće, informativne portale kao i korisnike društvenih mreža, da se za sve potrebne informacije obrate direktno ŽRS-u i da ne plasiraju dezinformacije koje mogu dovesti do nepotrebnog uznemiravanja građana i netačnim navodima ne pokušavaju narušavati ugled ‘Željeznica Republike Srpske’”, navodi se u saopštenju.

Iz ŽRS-a ističu da voz u saobraćaju uvijek ima prednost i da drugi učesnici u saobraćaju trebaju da se zaustave ispred putnog prelaza.

Danas objavljeno

Usvojen rebalans budžeta Banjaluke: Stanivuković nije krio oduševljenje

M.

Planirana isključenja el.enegije za 09.12.2021.godine

Vanja A

Nastavljena sjednica Skupštine grada Banjaluka

M.

Ostavite komentar