Opravdani zahtjevi srpskog naroda u Crnoj Gori - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Opravdani zahtjevi srpskog naroda u Crnoj Gori

Zahtjevi srpskog naroda u Crnoj Gori potpuno su opravdani i vrlo važno je da mir, razum i dostojanstvo budu najvažnije vodilje u toj pravednoj borbi, kaže Borenović.


„Situacija s kojom se Srpska pravoslavna crkva, vjernici i srpski narod u Crnoj Gori suočavaju zabrinjavajuća je i za nas u Republici Srpskoj, ali uvjeren sam da će sveštenstvo, zajedno sa vjerujućim i hrabrim narodom izaći na kraj sa svim nedaćama koje su ih zadesile. Bitno je da znaju da granice nisu prepreka za bezuslovnu podršku koju imaju sa naše strane u borbi za prava naroda, crkve i čuvanja svetinja“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

On kaže da su zahtjevi srpskog naroda u Crnoj Gori potpuno opravdani i da je vrlo važno da mir, razum i dostojanstvo budu najvažnije vodilje u toj pravednoj borbi. S druge, smatra Borenović, crnogorska vlast mora shvatiti značaj koji hramovi, gdje god se nalazili, imaju za pravoslavne Srbe:

„Кriza koja traje već mjesecima, prvo od najave, pa usvajanja kontraverznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, mora biti riješena. To se može desiti jedino na način da crnogorske vlasti priznaju da su zahtjevi SPC i srpskog naroda potpuno opravdani i da svetinje i zakonski vrate pod okrilje naše crkve“, zaključuje Borenović.

(BN)

Danas objavljeno

Sahrane su skupe pa leševe odlažu u reke i sahranjuju na obalama; “Ovde smo da pomognemo”

M.

Američki mediji objavili rang-listu najjačih sila: Rusija prva?

M.

Zajednička sjednica dvije vlade i polaganje kamen-temeljca za izgradnju HE Buk Bijela

M.

Ostavite komentar