27. Juna 2019.

Oppo prikazao svoju prvu kameru ispod ekrana

Big Portal

Kompanija Oppo je danas, tokom MWC Shanghai 2019 događaja, najvila svoje prvo Under-Screen Camera rešenje, koje je nagovještavano prethodnih mjeseci. Selfi kamera se smešta ispod displeja uređaja, omogućavajući iskustvo punog ekrana bez izreza i pokretnih mehanizama.

Kako bi omogućio rad tehnologije, Oppo je prikazao i prilagodljivi displej i kamera modul. Deo ekrana, koji je iznad sočiva, je kreiran od izuzetno providnog materijala sa redizajniranom strukturom piksela kako bi se obezbedilo optimalno prenošenje svetla. Kamera je takođe specifična – stiže sa velikim otvorom blende, velikim senzorom i odličnom veličinom piksela.

Oppo je istakao da postoje tri algoritma koji poboljšavaju performanse kamere a da se pri tom ne ugrožavaju performanse displeja. Prvi algoritam je White Balance, gde je Oppo ciljao podešavanja i kalibrisanje boje u odnosu na bilo koji izvor svetlosti koji bi mogao ugroziti sliku. Potom je tu HDR algoritam, koji povećava osvetljenje u senkama. Haze Removal algoritam rešava probleme koje stvara čvrsti materijal koji ide preko sočiva – omogućava povećanje oštrine fotografije.

Oppo ističe da planira da isporuči “futuristički, jednodelan telefon, koji je lako prepoznatljiv i bez izreza”, ali je odlučio da ne objavi njegove specifikacije, cenu i dostupnost, istakavši samo da će se uređaj pojaviti ukoro.

Izvor: GSMArena

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare