Oppo je prikazao narednu generaciju svoje tehnologije kamere ispod ekrana - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Oppo je prikazao narednu generaciju svoje tehnologije kamere ispod ekrana

Kineska kompanija Oppo je zvanično prikazala svoiju najnoviju tehnologiju za kamere ispod ekrana na mobilnim telefonima. Oppo je prikazao prototip uređaja, sa kamerom skrivenom ispod specijalno podešenog AMOLED ekrana. Objavljen je i primer selfi fotografije, kreirane ovim prototipom.

Prema navodima kompanije, ova tehnologija je kulminacija nekoliko godina razvoja u segmentima hardvera i softvera. Oppo tvrdi da, zahvaljujući novom providnom materijalu za kreiranje provodnika u ekranu i kombinaciji sa preciznom proizvodnjom, korisnici jedva mogu da primete razliku u kvalitetu u oblasti iznad kamere.

Oppo je izgleda rešio i probleme sa kvalitetom fotografija, koji su dolazili sa dosadašnjim rešenjima kamera ispod ekrana. Kompanijino odeljenje za istraživanje je kreiralo neke AI algoritme kako bi se smanjio odsjaj ili zamagljenje na fotografijama. Pored toga, proizvođač tvrdi da je uspeo da smanji veličinu piksela kako bi obezbedio konstantnu gustinu na kompletnom displeju, uključujući i oblast kamere.

Kompanija Oppo planira da dodatno optimizuje svoju tehnologiju kamere ispod ekrana. Trenutno, nema informacija o tome kada će ova tehnologija debitovati na Oppo telefonima.

Izvor: Neowin

Danas objavljeno

Samsung Galaxy S22 Ultra – novi dizajn i nekoliko zanimljivosti

Zeljka

Discord uvodi novu opciju

Zeljka

Šta nam donosi 8K tehnologija?

Vanja A

Ostavite komentar