Oppo istražuje ideju telefona sa zamjenjivim kamera modulima - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Oppo istražuje ideju telefona sa zamjenjivim kamera modulima

Proizvođači telefona su isprobavaki različita rješenja za selfi kamere, kao što je skrivanje ispod ekrana ili obrtanje poleđinske kamere i korišćenje kao selfi i drugo. Oppo sada ima neobičnu ideju, a to je da kameru stavi u ruke korisnika.

Prema navosima sajta 91Mobiles, Oppo je patentirao zamenjivi/uklonjivi kamera modul za telefone. Ukoliko biste želeli da kreirate selfi, bilo bi potrebno samo da izvadite modul sa poleđine i usmerite ga ka subjektu fotografisanja.

Dizajn iz patenta ima dve kamere, kao i opcije za USB-C, NFC, WiFi i Bluetooth podršku. Modul bi napajala litijum-jonska baterija. Za sada nije poznato da li bi bilo moguće koristiti različite module, a ovakvo rešenje bi omogućilo nadogradnju kamera bez menajnja kompletnog uređaja.

S obzirom na to da se radi o patentu, ne postoje garancije da će Oppo kreirati telefon zamenjivim kamera modulima. S druge strane, ovo ne bi bio kompanijin prvi koncept koji se pojavio na tržištu, nakon objave Find X modela sa pop-up kamerom ili nedavne najave koncept telefona sa ekranom koji se uvija.

Izvor: 91Mobiles/Benchmark

Danas objavljeno

TENAA je otkrila detaljne specifikacije Lenovo Legion Y90 gaming telefona

Vanja A

Microsoft: “Windows 11 je voljen, prihvaćen je dvostruko brže nego Windows 10”

Vanja A

Facebook Messenger uveo neke bitne funkcije svojim šifrovanim end-to-end razgovorima

Vanja A

Ostavite komentar