3. Juna 2019.

Oppo i Xiaomi prikazali telefone sa selfi kamerama ispod ekrana

Big Portal

Do sada smo imali priliku da vidimo razne kreativne načine na koje proizvođači telefona pokušavaju da izbjegnu izrez za prednju kameru. Pop-up mehanizam je jedno od najpopularnijih rešenja na kineskim telefonima. Međutim, Oppo je sada pronašao rešenje koje nije mehaničko – selfi kameru koja je smeštena ispood ekrana.

Brian Shen, potpredsednik kompanije Oppo, je na svojoj Weibo stranici objavio kratak video klip koji prikazuje prototip telefona bez izreza. Nakon što je pokrenuta kamera aplikacija, a pored toga što ne postoji vidljivi selfi senzor, ekran je jasno prikazao video stream plafona u prostoriji. Kako bi se dokazao kredibilitet videa, osoba koja je demonstrirala funkciju je postavila prst iznad dela gde je kamera skrivena.

U pratećoj objavi, nakon ovog demoa, Shen je istakao da je u ovom trenutku teško za under-display kamere da postižu iste rezultate kao i normalne selfi kamere, te da je očekivan pad optičkog kvaliteta. Ali, prema njegovim rečima, nijedna nova tehnologija nije perfektna od samog starta. Za sada nema informacija o tome kada bi tehnologija mogla biti implementirana u telefone.

Nije bilo potrebno da prođe previše vremena kako bi Xiaomi odgovorio sopstvenim rešenjem koje je u pripremi. Kompanijin predsednik Lin Bin je objavio video klip koji je navodno kreiran prošlog meseca, a koji prikazuje da je kamera ispod ekrana dodata na Xiaomi Mi 9 prototip. Takođe, nije pomenut datum objave ovog rešenja u zvaničnom uređaju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare