Opoziv za više od 3.000 Mazdi 3 u Australiji - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Opoziv za više od 3.000 Mazdi 3 u Australiji

Više od 3.000 novih vozila modela Mazda 3 je opozvano u Australiji zbog straha da bi greške u proizvodnji mogle dovesti do otpadanja točkova.

Više od 3.000 novih vozila modela Mazda 3 je opozvano u Australiji zbog straha da bi greške u proizvodnji mogle dovesti do otpadanja točkova.

Kako prenosi portal Index. hr, proizvođač je izrazio zabrinutost u vezi s novim hečbek modelom mazda 3 iz 2019, čije bi matice točkova s vremenom mogle da oslabe, a to bi u najgorem mogućem scenariju dovelo do odvajanja točkova od ostatka automobila. Opozvana su 3323 vozila, prodata između 8. aprila 2018. i 21. juna 2019.

Nalog za opoziv izdao je australijski regulator sigurnosti potrošača Product Safety Australia, ističući zabrinutost zbog moguće neispravnosti vijaka točkova, piše Index.hr.

“Moguće je da tokom proizvodnje vijci nisu do kraja bili pričvršćeni”, stoji u izjavi regulatora. “To može da utiče na stabilnost vozila, poveća rizik gubljenja kontrole nad njim i potencijalno rezultira automobilskom nesrećom”, dodato je.

Mazda Australija i Product Safety Australia kontaktiraće vlasnike kupljenih vozila pri čemu se popravka neće naplaćivati.

Sličan nalog izdat je u junu za isti model u SAD, pri čemu je opozvano 25.000 vozila. Mazda USA u svom je saopštenju navela da “kontinuirano korišćenje može dovesti do odvajanja točkova od vozila, a time i do nesreće”, ističući pritom da nije prijavljen nijedan takav slučaj.

Danas objavljeno

Pad prodaje u septembru za 25%

V.R.

Porsche 718 GT4 RS odličan na Nirburgringu

V.R.

Munjevit prelazak Norveške na EV

V.R.

Ostavite komentar