Opoziciono “NE“ logičan odgovor - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Opoziciono “NE“ logičan odgovor

Opoziciono, prije svega PDP-ovo “NE” koaliciji sa Dodikovim SNSD-om je logičan odgovor na ponudu o zajedničkom djelovanju u Savjetu ministara BiH, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović u emisiji “Puls” BN TV.

Stav PDP-a jeste da ministarstva dijele oni koji su, kako je istakao – navodni pobjednici izbora i koji su proces formiranja zajedničkih institucija započeli odmah nakon objavljivanja rezultata izbora.

“To ne znači `NE` dobrim rješenjima ili `NE` interesu Republike Srpske. PDP će podržati sve što je dobro za građane koji žive u Republici Srpskoj. Surova podjela na opoziciju i vlast ne mora da bude uvijek crno-bijela kada su u pitanju neke ključne stvari.”

Ključne stvari za PDP su promjena izbornog zakona, transparentna kontrola i način praćenja javnih servisa RTRS-a i SRNE, kao i donošenje zakona o političkim strankama.

“Vidimo da postoji spremnost da se ide ka izmjenama izbornog zakona. SNSD je predložio da osvojeni mandai pripadaju strankama i mi se sa tim slažemo. Mi predlažemo da se uvede skeniranje glasačkih listića, video nadzor na biračka mjesta, serisjski brojevi listića, centralno brojačko mjesto, sve s ciljem da imamo fer i poštene izbore.”

BN TV

Danas objavljeno

V. Britaniju pogodio najveći štrajk: Pola miliona radnika napustilo radna mjesta

Vanja A

Na ivici rata… Proključalo je: Dignuti borbeni avioni

Vanja A

Procurio dokument: Ukrajinci sami oborili helikopter ministra unutrašnjih poslova?

Vanja A

Ostavite komentar