Opozicija upozorila na provokatore: Samo mirno, viteška Crna Goro - BIGportal.ba
Region Vijesti

Opozicija upozorila na provokatore: Samo mirno, viteška Crna Goro

Iz koalicija “Za budućnost Crne Gore” i “Mir je naša nacija” pozvali su građane da pobjedu opozicije ne slave na ulicama već u kućama.

“Zbog provjerenih informacija da znatan broj plaćenih provokatora pokušava da izazove incidente i nemile događaje, kako u Podgorici, tako i u drugim gradovima Crne Gore, pozivamo građane da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje”, poručio je lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić.

On je naglasio da se ne smije dozvoliti bilo kakav izgovor odlazećem režimu da opovrgne neporecive rezultate izbora i volju naroda.

Iz koalicije “Mir je naša nacija” pozvali su građane da pobjedu slave dostojanstveno u svojim domaćinstvima i poručili da podjele i tenzije odgovaraju samo provokatorima iz Demokratske partije socijalista.

“Pozivamo i sve političke subjekte da svoje pristalice pozovu na uzdržanost, da ne bi umanjivali značaj istorijskih promjena”, istakli su iz te koalicije.

Oni su naveli da “Udba po zadatku ubacuje provokatore koji izazivaju međunacionalne tenzije”.

“Samo mirno i pomiriteljski, viteška Crna Goro”, poručuju iz koalicije “Mir je naša nacija”.

U Crnoj Gori su u nedjelju održani parlamentarni izbori i lokalni izbori u Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici i Gusinju.

Crnogorska Državna izborna komisija objavila je rezultate parlamentarnih izbora na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova birača, prema kojima je DPS osvojio 35,06 odsto, odnosno 143.548 glasova, a koalicija “Za budućnost Crne Gore” 32,55 odsto ili 133.267.

Koalicija “Mir je naša nacija” osvojila je 12,53 odsto ili 51.297 glasova birača, “Crno na bijelo” 5,53 ili 22.649, a Socijaldemokrate 4,10 ili 16.769 glasova.

Danas objavljeno

Dodik pokrenuo peticiju o neprihvatanju nametnutog Inckovog zakona

M.

Zaharova: Rusija Inckovu odluku doživljava kao otvoreni napad na suverenitet BiH

M.

Ljekari saglasni – očekuje se veći broj oboljelih u Srbiji

M.

Ostavite komentar