9. Marta 2020.

“Opljačkani protiv Budućnosti, predsjednik Olimpije mi je zabio nož u leđa”

Big Portal

Zdovc je ekipu preuzeo u drugom delu sezone, ona je potom ispala iz ABA lige, međutim na kraju je došlo do spajanja sa Cedevitom i tim je faktički ostao u regionalnom takmičenju.

Nastao je novi tim Cedevita Olimpija, ali nisu mogla da budu i dva trenera. Rimac je bio na čelu tada ekipe iz Zagreba, a Zdovc u Ljubljani.

Uprava novog kluba odlučila je da zadrži Slavena Rimca.

Bio sam jako razočaran i ljut što nisam nastavio sa radom. Oni su izabrali Rimca da vodi Cedevitu Olimpiju. Nije on, nije imao nikakve veze s tim. Ljut sam na bivšu administraciju Olimpije, posebno predsednika Tomaža Berločnika. Razočarao sam se sezonu pre kada je Cedevita raskinula ugovor sa mnom u Zagrebu. Imao sam tada potpuno novu ekipu, igrali smo na tri, četiri fronta, mečevi su bili jaki i osvojili smo tri trofeja u celom haosu i opljačkani smo u ABA polufinalu protiv Budućnosti. Tamo nisam bio trener jer je bilo toliko mečeva. Bio sam neka vrsta menadžera, vodio sam računa da su svi srećni. Imao sam osećaj da je trebalo da mi daju priliku da radim još godinu dana u normalnijim uslovima. Posle toga sam došao u Olimpiju, na neki način rizikujući karijeru, jer sam mogao da odem i u Pinar Karšjaku. Zaista sam ušao u potpuni haos i pre nego što sam sredio stvari, stvari su bile postavljene, ABA liga je zapravo bila gotova. Na kraju, potpisao sam kada je ekipa bila već pred ispadanje, mada smo odigrali nekoliko dobrih mečeva. To je bio korak za mene, ako ne i dva nazad. Ali toga sam bio svestan i potpisao sam dugoročni ugovor da ovde nešto napravim“, rekao je Rimac za “Team SN”.

https://www.facebook.com/B92sport/photos/a.10150099803810870/10156722924655870/?type=3

Zdovc kaže da priče o spajanju sa Cedevitom nije bilo kada je on preuzeo ekipu.

Pregovori Cedevitom započeti su u Ljubljani, vrlo brzo posle mog dolaska krajem februara. Kada smo ispali iz ABA, svi su me zvali da se ne brinem govoreći da nije važno da idemo dalje i obećavali veći budžet. Čuli smo se sa predsednikom, koji je zakazao sastanak za nekoliko dana, koji je potom odložio mesec i više dana. I tada sam nekako intuitivno osetio da nešto nije onako kako bi trebalo da bude. I tačno je ono što sam slučajno načuo od gradonačelnika Jankovića. Tada sam predsedniku dao do znanja da znam za moguće spajanje, a on mi je odgovorio da postoji mogućnost da više ne budem trener. On je sve znao do tada i jasno sam mu dao do znanja da me je ubo nožem u leđa. Verovatno je imao razloga, verovatno biste trebalo da pogledate širu sliku. On je možda do tada znao da više neće biti direktor Petrola. Sve što govorim su moja osećanja o tome kako sam to tada doživeo“, zaključio je Zdovc.

Inače, Cedevita Olimpija je u toku ove sezone otpustila Slavena Rimca i na čelo kluba doveden je Jurica Golemac.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare