10. Aprila 2022.

Opljačkana crkva na KiM, ukraden sef sa novcem

Big Portal

Iz krstionice je uzet sef koji je crkvenim kolicima odnesen na groblje iznad crkve, gdje je otvoren i iz njega uzeta veća količina novca namijenjenog za promjenu poda u ovoj crkvi i za izgradnju crkve u selu Pančela.

Iz Kancelarije ističu da je od početka godine opljačkano i oskrnavljeno ukupno 11 pravoslavnih crkava na Kosovu i Metohiji.

“Ta činjenica predstavlja pravu sliku odnosa vlasti u Prištini prema sakralnim objektima Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji. Na taj način privremena administracija u Prištini nedvosmisleno pokazuje i šalje jasnu poruku da joj do suživota i do stabilizacije situacije na terenu nije uopšte stalo”, poručuju iz Kancelarije.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuju napade na srpske crkve i manastire na Kosovu i Metohiji i pozivaju međunarodnu zajednicu i njene relevantne institucije da konačno reaguju i zaustave “divljanje i anticivilizacijsko ponašanje albanskih ekstremista”.

“U poslednje vreme na Kosovu i Metohiji su sve učestaliji napadi na verske objekte Srpske pravoslavne crkve, jer očito oni koji stoje iza takvih napada računaju sa tim da je to još jedan efikasan način da se zastraši i onespokoji srpski narod u pokrajini”, zaključuje se u saopštenju.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare