“OPET SU NAS PREVARILI” Putnici platili usluge prevoza novim vozom, a odvezeni STARIM I PRLJAVIM - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

“OPET SU NAS PREVARILI” Putnici platili usluge prevoza novim vozom, a odvezeni STARIM I PRLJAVIM

Putnici koji su u petak 1. marta platili usluge prevoza talgo vozom na relaciji Sarajevo – Bihać, sa Željezničke stanice u Sarajevu su odvezeni starim i prljavim vozom.

Željeznice Federacije BiH su bez prethodne najave na prodajnom mjestu i internetskoj stranici u promet pustili voz starije tipe, pa su se putnici požalili da im je rezervacija sjedišta naplaćena za uslugu koja ne odgovara cijeni.

Putnici su najveću zamjerku imali na nečistoću sjedišta i kabina, odnosno prašinu, ali i na nečistoću voza u cijelini.

Jedan od putnika, koji je uslugu prevoza iz Sarajeva do Banjaluke u jednom pravcu platio 26,10 KM, okarakterisao je potez Željeznica FBiH kao prevaru.

– Često putujem na relaciji Sarajevo – Banjaluka. Opet su nas prevarili. Kupiš kartu za Talgo, a oni pošalju ovaj prljavi voz – kazao je čitalaca portala Klix koji je izrazio želju da se ne navodi njegovo ime i prezime.

Kako se saznaje u Željeznicama FBiH, iste cijene usluga su za putovanje talgo vozom i takozvanim elektromotornim.

Podsjećamo, više putnika se 23. februara putujući na relaciji Sarajevo – Bihać požalilo da su neugodno iznenađeni kada ih je na stanici dočekao stari voz, umjesto onog za kojeg je plaćena usluga prevoza.

Željeznice FBiH obavijestile su na početku godine putnike da je 9. januara 2019. godine ponovo uspostavljen redovan željeznički putnički saobraćaj na relaciji Sarajevo-Bihać-Sarajevo i Sarajevo-Banjaluka- Sarajevo.

Danas objavljeno

Snažan ciklon pogodio Siciliju, ima poginulih

M.

Rusi spriječili otmicu civilnog broda u Gvinejskom zalivu

M.

Bajden je “optimističan”

M.

Ostavite komentar