Opet potop u Beogradu: Olujno nevrijeme stiglo u prijestonicu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Opet potop u Beogradu: Olujno nevrijeme stiglo u prijestonicu

Olujno nevreme koje je protutnjalo Hrvatskom i pričinilo veliku materijalnu štetu stiglo je u Beograd. Večerašnje najave RHMZ-a da nas očekuju veće količine padavina u kraćem vremenskom periodu, kao i snažno nevreme praćeno grmljavinom i jakim vetrom su se obistinile. U gotovo svim delovima prestonice pada jaka kiša praćena grmljavinom,…

Olujno nevreme koje je protutnjalo Hrvatskom i pričinilo veliku materijalnu štetu stiglo je u Beograd.

Večerašnje najave RHMZ-a da nas očekuju veće količine padavina u kraćem vremenskom periodu, kao i snažno nevreme praćeno grmljavinom i jakim vetrom su se obistinile.

U gotovo svim delovima prestonice pada jaka kiša praćena grmljavinom, dok je, prema najavama, moguća i pojava grada.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) ranije danas izdao je hitno upozorenje zbog nevremena koje će zahvatiti pojedine delove Srbije.

“Naoblačenje sa zapada koje je zahvatilo zapadne delove Bačke i Srema, proširiće se narednih sati na Mačvu i Podrinje, uslovljavajući kišu, pljuskove, grmljavinu i pad temperature. Lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode, grad i olujni vetar kao i velika količina kiše u kratkom vremenskom periodu. Ova oblačnost će se tokom noći premeštati dalje preko ostalih delova Vojvodine i zapadne Srbije”, stoji u ovom hitnom upozorenju RHMZ.

Prema najnovijoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u narednih pola sata područje Beograda zahvatiće jak pljusak sa grmljavinom, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
U pojedinim delovima grada očekuju se padavine od oko 30 mm u kratkom vremenskom periodu.

Očekuje se jak olujni vetar, a moguće je pojava grada. Očekuje se da se olujni oblak posle ponoći premeseti u Južno-Banatski i Podunavski okrug, naveo je Vesić.

On je istakao da su sve gradske službe stavljene u stanje pripravnosti i pozvao je Beograđane da tokom oluje ne izlaze iz kuća, kao i da zaustave automobile i sačekaju u njima da oluja prođe.

Danas objavljeno

Vojska spremna za napad: Vođa će dati “zeleno svjetlo”?

Vanja A

Rusija predlaže Americi nove datume za sastanak o START-u

Vanja A

Francuski poslanik: Zelenski je opasna osoba

Vanja A

Ostavite komentar