O igrama, nasilju i ponašanju - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

O igrama, nasilju i ponašanju

Grand Theft Auto V, Call of Duty, Mortal Kombat i mnoge druge igre glavne su mete i krivci kada je u pitanju povećanja agresivnost kod adolescenata i za koje mnogi tvrde da su glavni uzročnici tragedija u školama.

Međutim, u prošlosti smo već imali razna istraživanja koja su dala drugačije rezultate. Jedno novo istraživanje takođe otkriva da nasilne video igre nisu povezane sa agresivnošću omladine.

U istraživanju je učestvovalo preko 1.000 dece starosti između 14 i 15 godina, kao i njihovi roditelji.

Oni su dobili anketu u kojoj je trebalo odgovoriti na to da li su njihova deca u prethodnom periodu pokazala znake povećane agresivnosti ili tukla drugu decu, a deca su indirektno stavljana u situacije u kojima je posmatrano da li će ona odmah reagovati nasilno.

Istraživanje se sastojalo iz više faza kako bi se pokazala što izraženija veza između igranja igara i ponašanja. Na kraju testiranja, rezlutati su pokazali da nasilne igre nemaju nikakve veze sa agresijom kod dece, prenosi Play.

Videćemo koliko će njih obratiti pažnju na ovu temu, pošto mnogi olako krive video igre za sve probleme, dok zapravo ne prate one koji su stvarna pretnja po njihovu omladinu.

Izvor: B92,play.co.rs

Danas objavljeno

Otkriven čovek koji je kreirao Thanos i Jigsaw ransomware

Vanja A

YouTube plejer sada prikazuje najpopularnije dijelove videa

Zeljka

Twitter testira poznatu funkciju na Androidu

Zeljka

Ostavite komentar