Opet eskalira migrantska kriza na Balkanu - održan protest - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Opet eskalira migrantska kriza na Balkanu – održan protest

Protest zbog eskalacije migrantske krize održan je sinoć u naselju Polje u Velikoj Kladuši, a meštani su upozorili da će se migranti trajno naseliti u Krajini.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona je odobrilo skup, ali uz obavezno pridržavanje svih epidemioloških mera.

Okupljeni su se tokom protesta pridržavali epidemioloških mera, uz napomenu da je migrantska kriza u Unsko-sanskom kantonu prevršila svaku meru, prenosi bosansko-hercegovačkli portal Klix.

I na svetskom nivou problemi
Broj migranata koji dolaze do italijanske obale u prošloj godini se više nego udvostručio zbog ekonomske krize u Tunisu koja ih podstiče na put u čamcima preko Mediterana, izjavila je juče ministarka unutrašnjih poslova Lučiana Lamorgeze.

Preko 21.000 ljudi stigla je u Italiju između avgusta 2019. i kraja jula ove godine, što je za 148 odsto više u odnosu na isti period godinu pre, rekla je ministarka Lamorgeze na godišnjoj konferenciji za štampu, prenosi Rojters.

Lamorgeze je rekla da većinu čine oni koji dolaze “malim čamcima i gumenjacima”, a ne oni spaseni na moru i dovedeni na obalu.

Mnogi od njih pristižu na južno mediteransko ostrvo Lampeduza.

U periodu od 12 meseci spaseno je nešto više od 5.000 ljudi, uglavnom brodovima kojima upravljaju nevladine organizacije, pokazuju podaci ministarstva.

Danas objavljeno

Svadbe već u junu samo za vakcinisane i PCR testom

M.

Dozvoljena sva takmičenja u grupama do 30 ljudi

M.

Majka pretučene curice: Otac učenice mi je psovao majku i udario me

M.

Ostavite komentar