Opera sada ima striktnije kontrole privatnosti - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Opera sada ima striktnije kontrole privatnosti

Opera ne želi da zaostaje u implemeniranju opcija privatnosti u odnosu na druge pregledače, a zanimljivo je što uz poboljšanu sigurnost kompanija obećava i povećanje brzine pretrage.

Novi Opera 64 browser ima bloker “trackera”, koji onemogućava sajtovima da prate korisnika na internetu i na taj način prikupljaju podatke za ciljane reklame. Pored ovoga, nova Opera omogućeva za 20 procenata brže učitavanje stranica. Funkciju je moguće u potpunosti isključiti, a moguće ju je podešavati za svaki sajt zasebno.

Bloker je zavisan od EasyPrivacy Tracking Protection liste, koja pokriva veći broj skripti poznatih trackera, ali ne određuje automatski koji tracker je napadan.

Pored ovoga, Opera 64 ima i neke funkcionalne nadogradnje. Unapređeni Snapshot omogućava čuvanje sajtova u PDF formatu, kreiranje screenshotova kompletne stranice i kropovanje određenih delova. Moguće je dodavanje emotikona, selfija i teksta.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Datum i vrijeme izlaska Samsung Galaxy S22 serije i dostupnost objavljeni na zvaničnom sajtu

Vanja A

NVIDIA tiho podigla cijene čitave porodice grafičkih kartica GeForce RTX 30 Founders Edition u Europi, povećanje do 6,4%

Vanja A

Upozoravaju: Može da dođe do “ledenog doba”

V.R.

Ostavite komentar