Opera pokrenula namjenski kripto pretraživač - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Opera pokrenula namjenski kripto pretraživač

Opera je lansirala svoj Web3 „Crypto Browser” u beta verziju sa funkcijama kao što su ugrađeni kripto novčanik, lak pristup razmenama kriptovaluta/NFT, podrška za decentralizovane aplikacije (dApps) i još mnogo toga.

Cilj je da se „pojednostavi korisničko iskustvo Web3 koje je često zbunjujuće za mejnstrim korisnike“, rekao je izvršni potpredsednik kompanije Opera Jorgen Arnensen u izjavi.

Ključna karakteristika je ugrađeni novčanik koji će od samog početka podržavati blockchain uključujući Ethereum, Bitcoin, Celo i Nervos. Takođe je najavio partnerstvo sa Poligonom i drugima. Ideja je da vam omogući da pristupite svojoj kriptovaluti bez potrebe za ekstenzijama, uz opciju korišćenja novčanika trećih strana. Možete da kupujete kriptovalute, menjate kriptovalute direktno u novčaniku, šaljete i primate ih i proveravate stanje u novčaniku. Čak ima i siguran međuskladište koji osigurava da druge aplikacije ne mogu da prenose podatke kada kopirate/lepite.

CryptoBrowserMac.pngDruga primarna funkcija je podrška za Web3, decentralizovani internet zasnovan na blokčejnu, poznat i kao nova stvar među kripto entuzijastima (i skepticima). Pored pružanja dodatne sigurnosti putem blokčejn enkripcije, omogućava korisnicima da pristupe stvarima kao što je GameFi „gde možete da zaradite dok igrate svoj put kroz sve vrste metaverzova“, primećuje Opera. Takođe nudi „Kripto kutak“ sa najnovijim vestima o blokčejnu koji vam takođe „omogućava da unapredite svoje Web3 veštine“, navodi Opera.

Operin rival Mozilla nedavno je najavila da će prihvatiti donacije kriptovaluta, ali je naišla na reakciju korisnika, uključujući suosnivača Džejmija Zavinskog, zbog uticaja blokčejna na životnu sredinu. Možda očekujući sličnu reakciju, Opera je rekla da radi na implementaciji energetski efikasnijeg standarda Etherium Layer 2 „što je brže moguće“.

operakriptotelefon.pngDruge kompanije poput Ubisofta koje uskaču u blokčejn voz sa NFT-ovima i drugim ponudama su pogođene sličnim kritikama. Međutim, Opera barem daje svojim korisnicima izbor sa više opcija pretraživača, jer takođe nudi svoj standardni pretraživač Opera i onaj koji je namenjen igračima. Kripto pretraživač je sada dostupan za AndroidWindows i Mac, a verzija za iOS će uskoro biti dostupna.

Benchmark.

Danas objavljeno

Integrisana grafika na Ryzen 7000 procesorima neće biti dovoljna za gejming

Vanja A

3 stvari koje mora da ima svaki telefon od 200 evra

Vanja A

Kupljena jedna od najvrednijih softverskih kompanija – za više od 60 milijardi dolara

Zeljka

Ostavite komentar