Open Bionics kreira 3D štampane bioničke ruke - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Open Bionics kreira 3D štampane bioničke ruke

Kompanija Open Bionics je prošle godine počela sa proizvodnjom 3D štampanih bioničkih ortopedskih pomagala i od tada ih prodaje u Velikoj Britaniji.

Sada ova kompanija širi svoje poslovanje i njihovi bionički dodaci su dostupni i u SAD-u. Postala je poznata zahvaljujući tome što je uspela da napravi proizvod koji odlično izgleda, funkcionalan je, može da se personalizuje i pri tome ne košta mnogo. Njihove najpoznatije proteze inspirisane su popularnim filmovima, kao što su Iron Man, Star Wars, Frozen i Deus Ex.

Zahvaljujući 3D skeniranju i štampanju, Open Bionics može da proizvodi prilagođene proteze za svakog korisnika, ali i da to radi mnogo brže i jeftinije od konkurencije. Pri tome, ove bioničke ruke sadrže senzore koji reaguju na mišiće sa preciznošću koja je uporediva sa preciznošću i osećajem prave ruke.

Ugrađeni motori obezbeđuju haptičke povratne informacije koje su dopunjene zvučnim i svetlosnim signalima, kako bi nosiocu proteze preneli što je više moguće informacija. Sa svim tim tehnološkim dodacima, ova bionička ruka teži manje od kilograma, pa je mogu koristiti i deca od 8 godina starosti.

Izvor: Engadget

Danas objavljeno

Google Workspace je sada dostupan za tri milijarde korisnika

Zeljka

Apple Watch sa senzorom za tjelesnu temperaturu stiže 2022. godine

Vanja A

Naredni Moto Razr se ne očekuje prije 2022. godine?

Vanja A

Ostavite komentar