Opel prelazi u potpunosti na struju do 2028. - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Opel prelazi u potpunosti na struju do 2028.

U kompaniji kažu da im je krajnji cilj da ponude električna vozila koja savršeno zadovoljavaju sve potrebe kupaca – u budućnosti će to uključivati autonomiju u vožnji između 500 i 800 kilometara.

Opel postaje isključivo električni brend do 2028, do kada će proizvođač automobila iz Riselshajma prebaciti sve modele na čisto električni pogon. Ova marka već danas nudi veliki izbor modela sa elektromotorima. Kupci trenutno mogu da naruče dvanaest elektrifikovanih varijanti – od mikroautomobila Opel Rocks-e do velikog transportera Movano-e.

Sredinom ove dekade uslediće novi električni model, Opel Manta, a naslednici modela Crossland i Insignia takođe će biti električni.

Opel Mokka-e (Foto: Opel promo)

“Opel se dosledno kreće prema cilju potpune elektrifikacije – i to u rekordnom vremenu. Time dajemo značajan doprinos smanjenju emisija CO2. I ne planiramo stati sa transformacijom naše ponude proizvoda: u saradnji sa našim partnerima proizvodićemo sopstvene baterije visokih performansi u Kaizerslauternu već od 2025. Takođe gradimo novi ekološki kampus u našem sedištu u Riselshajmu”, objasnio je strategiju branda Uve Hohgešurc, izvršni direktor brenda.

U kompaniji Opel kažu da im je krajnji cilj da ponude električna vozila koja savršeno zadovoljavaju sve potrebe kupaca – u budućnosti će to uključivati autonomiju u vožnji između 500 i 800 kilometara, kao i najbrže punjenje u klasi od 32 kilometra autonomije po minutu, na punjaču.

Izvor. B92

Danas objavljeno

Specijalni Porsche 911 započinje svoje istraživačko putovanje

Vanja A

Zarobljen u automobilu prešao 500 km – tempomat se zaglavio, a kočnice otkazale poslušnost

Vanja A

Zašto su neki putevi u Kataru obojeni u plavo?

Vanja A

Ostavite komentar