4. Septembra 2021.

Opel predstavio novu Astru

Big Portal

Evo šta nudi u novom izdanju.

Kao što smo već videli u najavi, Opel je, uzimajući bazu od PSA, ukrasio Vizir prednjim delom i tako ga učinio prepoznatljivim modelom.

Teško je reći da li je to dovoljno da šest generacija ponovi uspeh svog prethodnika, ali je izvesno da Astrini aduti ne staju samo na tome. Ono što je svakako velika vest je da je Astra sada dobila elektrifikovani pogon, a potpuno električna verzija stiže za godinu dana.

Raspon snage pogonskih sistema kreće se od 81 kV / 110 KS do čak 165 kV / 225 KS.

Spomenimo da je za snažniju plug-in hibridnu verziju do 100 km / h potrebno 7,7 sekundi, dok će klasičnom hibridu trebati 7,9 sekundi, maksimalno 235 odnosno 225 km / h.

Ako se nakratko vratimo na Vizir front, vredi pomenuti najnoviju verziju prilagodljivog svetla Intelli-Luk LED Pikel iz Insignije i sa 168 LED elemenata, koje bukvalno pretvara noć u dan.

Unutra samo digitalni kokpit i intuitivniji interfejs za upravljanje. Priča se nastavlja u delu sedišta, pa Astra donosi novorazvijena prednja sedišta sa AGR („Aktion Gesunder Rucken e.V.“ / „Akcija za zdrava leđa“) sertifikatom.

Nova Astra je dugačka 4374 mm (+4 mm) i široka 1860 mm sa 13 mm dužim međuosovinskim rastojanjem. Ne mnogo, ali veselo, a zahvaljujući pametnijoj arhitekturi i to se oseća.

Udobnost je i dalje osigurana kombinacijom ogibljenja sa McPherson podupiračima napred i torzionim oprugama pozadi. Torziona krutost nove Astre povećana je za 14 posto u odnosu na prethodni model

Knjige porudžbina za novu Opel Astru otvorene su kasnije ove godine, a prve isporuke kupcima počinju početkom sledeće godine. U početku će biti predstavljen sa petoro vrata, a karavan verzija Astre Sports Tourer sledi nešto kasnije. Najavljena je i cena, početak je na 22.464 evra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare