27. Juna 2019.

Opel predstavio i “običnu” Corsu F – od 75 do 130 KS

Big Portal

Mesec dana nakon premijere nove Corse kao električnog automobila, Opel je konačno predstavio i novu generaciju svog kompaktnog hečbeka sa konvencionalnim motorima.

Očekivano “obična” Corsa F izgleda isto kao i Corsa-e, s tim što je osnovni pogon tradicionalni 1,2-litarski atmosferski benzinac sa 75 KS uparen isključivo sa petobrzinskim manuelnim menjačem.

Kome je potrebno više snage, Opel nudi i dva turboagregata iste zapremine, slabiji sa 100 KS i 205 Nm, te jači sa 130 KS i 230 Nm.

Slabija varijanta je uparena sa šestostepenim manuelnim ili osmostepenim automatikom, dok snažnija ima samo automatsku transmisiju.

Najsnažnija Corsa F ubrzava iz mesta do 100 km/h za 8,7 sekundi, dok je maksimalna brzina 188 km/h.

Nova Corsa će kasnije dobiti i dizel pogon, a u pitanju je 1,5-litarski turbo-agregat sa 102 KS i 250 Nm.

Kao i električna Corsa, i “obična” će biti dostupna sa LED matriks farovima koji debituju u ovom segmentu, a kao dodatna oprema su moguća adaptivna svetla sa osam LED elemenata.

Ona će u tandemu sa kamerom visoke rezuolucije automat automatski prilagođavaju svetlosni snop i omogućavaju optimalnu vidljivost.

U najlakšoj verziji Opelov mališan će težiti svega 980 kilograma, bez vozača. Nova Corsa je dugačka 4,06 metara, slično kao prethodna verzija, dok je linija krova spuštena za 48 milimetara, ali bez negativnog uticaja na prostor za glavu svih putnika, uključujući one na zadnjoj klupi.

Za razliku od Corse E, putnici u novoj Corsi sede 28mm bliže tlu.

Opel će novu Corsu prodavati u paketima opreme Edition, Elegance i GS Line, dok će sportske verzije GSi i OPC stići nakon što se ustali na tržištu i biti konkurentni Ford Fiesti ST i Volkswagen Polu GTI.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare