21. Juna 2022.

Opel Corsa slavi 40 godina postojanja lansiranjem specijalne edicije

Big Portal

Naime, nemački hečbek iz B segmenta je obojen u „Rekord“ crvenu boju, što je nijansa koja je krasila dalekog predaka od pre četiri decenije. Da bi se obezbedio atraktivni dvobojni izgled, krov je crn, dok je „plutajuća“ tema postignuta zatamnjivanjem A i B stubova, kao i gornjeg dela zadnjeg stuba.

Opel će Corsu 40 Years prodavati s naplacima od 17 cola u sjajno crnom finišu s mat akcentima. Da bi se dodatno naglasila dvobojna tema spoljašnjosti, prednja maska i obloge retrovizora ekskluzivno dolaze u crnoj boji, baš kao i zadnji krovni spojler. Šlag na tortu čin3 zatamnjeni bedževi.

Kada je o enterijeru reč, Corsa 40 Years evocira na pretka s tartan tapacirungom, što je bilo uobičajeno rešenje u evropskim automobilima osamdesetih. Da biste u potpunosti bili u “fazonu” s retro sedištima, već sada možete kupiti čarape istih šara, koje su proizvedene takođe u ograničenoj seriji.

Što se ove edicije Opelovog pulena iz B segmenta tiče, svaki od primeraka će dobiti pločicu s individualnim brojem, od 0001 do 1982. Ona se nalazi sa suvozačke strane armaturne table na crnoj pozadini s crvenom insertacijom.

Budući da se radi o specijalnom izdanju, Corsa 40 Years dolazi „napakovana“ bogatom standardnom opremom, od automatskih LED svetala i Apple CarPlay/AndroidAuto konektivnosti, do bezbednosnih sistema kao što je upozorenje na opasnost od čeonog sudara s funkcijom automatskog kočenja i detekcije pešaka.

Najprodavaniji automobil u Nemačkoj prošlog meseca, kada je Corsa-e bila najpopularniji elektromobil, generisao je ukupnu prodaju od 14 miliona primeraka od nastanka pre 40 godina. Trenutno u svojoj šestoj generaciji, sestrinski model Peugeota 208/e-208, u specijalnom izdanju će biti u prodaji u nedeljama koje su pred nama, i to na odabranim evropskim tržištima.

Izvor: Auto Moto Show

Foto: Opel

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare