"Oni kontrolišu vašu svijest" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Oni kontrolišu vašu svijest”

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su druđtvene mreže biznis koji je usmeren na ostvarivanje dobiti po svaku cenu.

Prema rečima ruskog predsednika, one pokušavaju da manipulišu svešću svojih korisnika.

“„Njih nije briga da li neki sadržaj na neki način šteti ljudima kojima je namenjen. Te savremene informacione platforme sve više i više počinju da kontrolišu svest“, upozorio je Putin i objasnio da sistemi proučavaju i „poturaju“ korisnicimna ono što smatraju potrebnim, a čovek počinje da prihvata rešenja ne shvatajući da je pod kontrolom i da se njime upravlja, prenosi Tass.

Putin je takođe podsetio da je bitno poštovanje principa slobode govora prilikom praćenja sadržaja na internetu.

„Naravno, treba da razmišljamo i o tome, na to treba nekako da reagujemo, istovremeno ne donoseći odluke koje bi ograničile ljudsku slobodu – slobodu izbora, slobodu govora“, rekao je ruski predsednik odgovarajući na pitanje kako da se zaštite deca od štetnog sadržaja na društvenim mrežama i internetu u celini.

Ruski lider je naglasio da servis za komunikaciju nastavnika sa učenicima treba da se zasniva na nacionalnom ruskom softverskom proizvodu.

Prethodno je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio da je Rusija tehnološki spremna za stvaranje autonomnog segmenta globalne mreže u slučaju isključivanja sa interneta.

Danas objavljeno

Kovid propusnice = skok broja vakcinisanih

M.

“Zloupotreba i kršenje Ustava BiH” Dodik oštro o Komšićevom odlasku na sjednicu Generalne skupštine UN

M.

Počela sjednica Predstavničkog doma BiH bez predstavnika iz RS

M.

Ostavite komentar