3. Februara 2021.

“Oni kontrolišu vašu svijest”

Big Portal

Prema rečima ruskog predsednika, one pokušavaju da manipulišu svešću svojih korisnika.

“„Njih nije briga da li neki sadržaj na neki način šteti ljudima kojima je namenjen. Te savremene informacione platforme sve više i više počinju da kontrolišu svest“, upozorio je Putin i objasnio da sistemi proučavaju i „poturaju“ korisnicimna ono što smatraju potrebnim, a čovek počinje da prihvata rešenja ne shvatajući da je pod kontrolom i da se njime upravlja, prenosi Tass.

Putin je takođe podsetio da je bitno poštovanje principa slobode govora prilikom praćenja sadržaja na internetu.

„Naravno, treba da razmišljamo i o tome, na to treba nekako da reagujemo, istovremeno ne donoseći odluke koje bi ograničile ljudsku slobodu – slobodu izbora, slobodu govora“, rekao je ruski predsednik odgovarajući na pitanje kako da se zaštite deca od štetnog sadržaja na društvenim mrežama i internetu u celini.

Ruski lider je naglasio da servis za komunikaciju nastavnika sa učenicima treba da se zasniva na nacionalnom ruskom softverskom proizvodu.

Prethodno je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio da je Rusija tehnološki spremna za stvaranje autonomnog segmenta globalne mreže u slučaju isključivanja sa interneta.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare