OnePlus TV je zvanično predstavljen - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

OnePlus TV je zvanično predstavljen

Nakon nekoliko nedelja tizera i nagovještavanja, OnePlus TV je konačno i zvanično predstavljen. U pitanju je 55-inčni televizor sa QLED panelom, a kineska kompanija ističe da TV ima skladan, minimalistički dizajn sa ekranom gotovo bez okvira.

OnePlus TV nudi quantum dot boje, a ima podršku za Dolby Vision i HDR10+, mada kompanija nije objavila detalje o tehničkim aspektima televizora. Ono što OnePlus tvrdi jeste da je raspon boja TV-a najbolji u klasi među QLED konkurencijom.

Prisutan je i sistem od osam zvučnika, za koji OnePlus ističe da pruža “nestvarno okružujuće iskustvo zvuka” preko Dolby Atmos podrške. Zvučnik (soundbar) se spušta iz dna TV-a i uvlači se u telo televizora kada nije u upotrebi.

Za softversku podršku je zadužen Android TV, a radi u tandemu sa OnePlus telefonima. Tu je i podrška za Google Assistant i Alexa servise. OnePlus Connect aplikacija za telefone se može koristiti za još naprednije funkcije.

OnePlus TV je zvanično objavljen za tržište Indije, gde će se prodavati po ceni od blizu 1000 dolara za OnePlus TV Q1, odnosno oko 1400 dolara za OnePlus TV Q1 Pro koji ima motorizovani soundbar. Najavljena je globalna dostupnost uređaja, ali nije objavljeno kada će se OnePlus TV pojaviti na drugim tržištima.

Izvor: The Verge

Danas objavljeno

Žene tuže kompaniju Apple jer ih progoni AirTag

Vanja A

Može li da zamijeni Google? ChatGPT je novi četbot o kojem svi pričaju

Vanja A

Apple hoće „Made in America“ čipove za svoje uređaje

Vanja A

Ostavite komentar