Mobilni svijet Tehnologija

OnePlus 8 telefoni će imati S865 čipset, LPDDR5 RAM i UFS 3.0 skladište

Pete Lau, CEO kompanije OnePlus, je na forumu objavio poboljšanja koja kompanijin tim za istraživanje i razvoj planira za dolazeće OnePlus telefone.

OnePlus 8 liniju će pokretati Snapdragon 865 čipset, koji nudi povećanje od 25% u CPU i GPU performansama, dok je potrošnja smanjena takođe za četvrtinu. Čipset ima i efikasniji video enkoder i DSP.

Novi čipset će biti povezan na brži RAM – LPDDR5. RAM može da dostigne brzine do 6400Mbps (što je povećanje sa 4266Mbps koliko postiže LPDDR4X RAM na OnePlus 7T Pro modelu). Pored ovoga, memorija troši za 45% manje u poređenju sa ranijim standardima.

OnePlus 8 telefoni će koristiti i UFS 3.0 skladište, a kompanija obećava brzine čitanja i upisa podataka od oko 1700MB/s, uz dve nove funkcije koje poboljšavaju performanse. To su Turbo Write (koristi gornji deo skladišta kao bafer za brzo čitanje/upis) i Host Performance Booster (poboljpava random read performanse nakon dužeg korišćenja).

Pete Lau ističe i da se kompanija fokusirala na optimitaciju softvera i dodala je samo funkcije koje su od značaja korisnicima.

Ranije je OnePlus zvanično potvrdio da će kompanijini premijum telefoni imati podršku za 5G konekciju i 120Hz ekran (verovatno samo za OnePlus 8 Pro). OnePlus 8 telefoni će biti ozvaničeni 14. aprila.

Izvor: Benchmark/GSMArena

Danas objavljeno

Prevara je u toku: Nikako ne otvarajte ovaj mejl od “Batuta”

Zeljka

Samsung predstavlja Odyssey G7 gaming monitor sa najzakrivljenijim ekranom do sada

Zeljka

Društvene mreže “obukle crninu”: Zašto su promIJenili profilne fotografije?

Zeljka

Ostavite komentar