Ona nije kriva za pad vlade - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Ona nije kriva za pad vlade

Tajana Gudenus, Srpkinja o kojoj su mediji pisali da je srušila austrijsku vladu, oglasila se preko svojih advokata i istakla da nije odgovorna za pad vlade Austrije niti je na bilo koji način uticala na dešavanja koja su dovela do ostavke Hajnca-Kristijana Štrahea.

– Ja nisam odgovorna za pad austrijske vlade, niti sam na bilo koji način uticala na dešavanja koja su dovela do političkih posljedica i ostavke vicekancelara Savezne republike Austrije – navela je Tajana Gudenus u pisanoj izjavi.

Pismom se oglasilo i advokatsko društvo Stojković, koje zastupa Tajanu Gudenus, i koje je navelo da “označavanjem naše vlastodavke kao nekoga ko svojom ‘fatalnom privlačnošću’ utiče na politička dešavanja odnosno označavanjem kao nekoga ko predstavlјa toliko moćnu figuru koja je u mogućnosti da svojim ponašanjem dovode do ‘pada Vlade’ jedne od vodećih država Evropske unije ona postaje meta i ugrožava se njena bezbjednost”.

Tajana Gudenus supruga je šefa zastupničkog kluba FPO-a Johana Gudenusa, jednog od aktera u kopromitirajućem videu.

Kako piše Dojče vele riječ je o mladoj ženi koja potiče iz srpske porodice iz Hrvatske. Navodi se da je Tatjana Gudenus, rođena Tajčić, zajedno s porodicom izbjegla u Banjaluku nakon početka rata 1992. godine, te da odatle seže poznanstvo sa Miloradom Dodikom koji je bio na njihovoj svadbi.

(Avaz)

Danas objavljeno

Vlasti SAD blokirale 30 veb sajtova

M.

“Nismo to od njih očekivali. To je akt nacizma”

M.

Da li je to hrvatski ministar rekao da EU za Srbiju ima još jedan uslov?

M.

Ostavite komentar