25. Marta 2021.

Omiljeni desert: Čokoladni puding s keksima i lješnjacima

Big Portal
Čokoladni mousse: Pjenasta krema u čaši - Vaša kuharica

Sastojci

80 g čokoladnog integralnog keksa

1 puding okus čokolada

1 kašika naribane korice narandže

3 kašike šećera

500 ml mlijeka

60 g grubo nasjeckanih poprženih lješnjaka

Za ukrašavanje

Čokoladni listići

Priprema

Keks razmrvite na komadiće i rasporedite u čaše za posluživanje. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 5 kašika mlijeka da dobijete homogenu smjesu. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte razmućeni puding. Kuhajte 1-2 minute uz miješanje, dodajte narandžinu koricu te vruć razlijte u čaše preko keksa tako da napunite ½ čaše. Puding pospite nasjeckanim lješnjacima i preko njih ostatak pudinga.

Posluživanje

Puding prije posluživanja dobro ohladite, pospite preostalim lješnjacima i čokoladnim listićima.

Savjet

U puding možete dodati i liker od lješnjaka.

Izvor: Coolinarika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare