Sastojci
80 g čokoladnog integralnog keksa
1 puding okus čokolada
1 kašika naribane korice narandže
3 kašike šećera
500 ml mlijeka
60 g grubo nasjeckanih poprženih lješnjaka
Za ukrašavanje
Čokoladni listići
Priprema
Keks razmrvite na komadiće i rasporedite u čaše za posluživanje. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 5 kašika mlijeka da dobijete homogenu smjesu. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte razmućeni puding. Kuhajte 1-2 minute uz miješanje, dodajte narandžinu koricu te vruć razlijte u čaše preko keksa tako da napunite ½ čaše. Puding pospite nasjeckanim lješnjacima i preko njih ostatak pudinga.
Posluživanje
Puding prije posluživanja dobro ohladite, pospite preostalim lješnjacima i čokoladnim listićima.
Savjet
U puding možete dodati i liker od lješnjaka.
Izvor: Coolinarika